Laatste wedstrijd van het seizoen ONA'53 3 zondag

1 - 3

Barneveld 3 (zon)

Mannen Zondag reserve, 3, 5e klasse 06

29 april 2012 10:30

Er was regen voorspeld dus terwijl ik aan het ontbijt zat dacht ik zal ik met de auto rijden naar de kantine? Omdat het de laatste thuiswedstrijd was verwierp ik snel deze gedachte. Een biertje na deze laatste wedstrijd (die thuis gespeeld werd) en het feit dat het eerste thuis moest spelen haalde me over om toch met de fiets te gaan.

Voordat ik op de fiets stapte nog even snel een What’s App-je gestuurd naar mijn naamgenoot (De weledele heer Richard Verwoert) of hij ook op de fiets ging. Zo konden we halverwege elkaar ontmoeten en samen al kletsend naar de kantine gaan. De opstelling en de spelers werden even doorgenomen voor deze wedstrijd en op welk veld we zouden gaan voetballen.

Eenmaal aangekomen bij de kantine zat Arjo al het wedstrijd formulier in te vullen en hij gaf aan dat we genoeg man hadden voor deze laatste wedstrijd. Hij moest zelfs een aantal gerenommeerde mensen als Paul buiten de basis elf laten. Gelukkig is Paul een begenadigd vlagger dus kon hij toch vlakbij de basisspelers staan/lopen. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld, helaas hadden de mannen getraind de donderdag ervoor op kunstgras dus het was even omschakelen.

De 11 mensen die mochten starten waren: Aman “ Kenneth Vermeer” op goal, achterin Ronald, Harrie, Richard J en Richard V. Op het middenveld, Menno, Chiel, Dirk en Tim. En voorin stonden Erik Bor en Marcel. Op de bank zaten dan nog Michiel, Arjo, Paul en Huibert-Jan.

De wedstrijd begon en tegenstander Barneveld zette in het begin druk, met 2 snelle mensen voorin. Harrie moest meteen doorschuiven naar het middenveld om de gevaarlijke aanvoerder af te stoppen. Langzaam maar zeker begon het derde beter te voetballen om onder de druk uit te komen. Na wat prikjes van ONA richting het doel van Barneveld was het echter Barneveld die met veel mensen naar voren kwamen en doordat de verdediging te veel naar voren stond een goal konden scoren.

Echt in paniek raakte de mannen van Arjo niet en weer met goed combinatie spel werden kansen geforceerd.

ONA 3 zon

Uit 1 van die kansen kreeg Dirk de bal voor de voeten en schoot onberispelijk binnen met zijn chocolade been. De stand was gezien de eerste helft terecht in evenwicht.

ONA 3 zon

De 2e helft begon met een wissel, zo kwam Michiel erin voor Chiel. Dit betekende dat Erik een linie moest zakken om zo het middenveld te versterken.

Helaas was Barneveld goed uit de startblokken gekomen en werd druk uit geoefend op het goal van Aman. Deze kon zich met een aantal goede reddingen onderscheiden en hij hield daarmee het derde op de 1-1 stand. Kort hierop moest Harrie geblesseerd het veld verlaten en hij werd vervangen door Arjo, ook Richard V werd vervangen door Huibert-Jan.

Al deze wissels hadden als resultaat dat er flink geschoven moest worden door het elftal en dit kwam het spel niet ten goede. Barneveld rook de kansen en 1 van deze kansen werd dan ook afgemaakt. Hierop moest het derde vol op de aanval gaan spelen om toch nog een positief resultaat te halen. Barneveld kon op de counter gokken en uit 1 van deze counters viel dan ook de 1-3.

ONA 3 zon

Het derde was niet meer bij machte om aan te dringen en dichter bij te komen. In de laatste minuten was er toch even tumult want Andre die ook op de bank zat (als leider toch??) ging zijn opwachting maken. Hij liep het veld in en mocht er meteen weer uit. De oplettende scheidsrechter Kees had gezien dat hij geen scheenbeschermers om had, en dat kan natuurlijk niet. De joker van het team liet zich niet uit het veld slaan en na wat gepruts van geleende scheenbeschermers kon hij toch reglementair het veld in. Dit optreden duurde 3 minuten want toen vond de scheidsrechter het tijd om af te fluiten en was de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen met een nederlaag afgesloten.

Al met al was Barneveld net iets beter en hadden dan ook verdiend gewonnen, vooral op basis van een goede 2e helft. Na de wedstrijd was er natuurlijk ruimte voor de analyses onder het genot van een biertje. Die we kregen o.a. van Richard V omdat hij voor de wedstrijd maar liefst 4x de lat had geraakt en dat betekende natuurlijk een meter bier. De wedstrijd van het eerste ging gelukkig (met 10 man) wel goed en er werd met 5-3 gewonnen. Het derde is te bewonderen in een aantal toernooien de komende tijd dus mocht u nog wat van dit fantastische elftal willen zien kom dan o.a. kijken op het Marco Heimensen Toernooi.