4 - 4

Fortissimo 3 (zon)

Mannen Zondag reserve, 3, 5e klasse 06

4 december 2011 10:30

Zondag 4 december stond natuurlijk in het teken van de derby ONA – Wavv, maar voor ONA 3 stond er ook een streekderby op het programma namelijk tegen Fortissimo uit Ede. De eerste ontmoeting eindigde in een 4-4 gelijkspel, dus dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn, is één ding dat zeker is.

Om half tien hadden de manschappen van André en Arjo zich verzameld in de kantine waar André de eigengemaakte gehakballen al lekker in de jus had staan. Half elf, de aftrap. ONA begon zoals elke wedstrijd goed en creëerde een aantal goede kansen, maar toch was het Fortisimo dat de score opende. 0-1. Vijf minuten later stond ook de 0-2 op het scorebord. Door slap verdedigen bood ONA de Fortisimo spits een uitgelezen mogelijkheid om doelman Richard Verwoert met een lob te verschalken.

ONA bleef toch goed voetballen en was zeker niet de mindere( waar heb ik dat al niet meer geschreven). Alleen werd er slordig met de kansen omgesprongen. Yordi van Silfhout, Peter Nijhuis en Arjo Kok verzuimden om wat aan de achterstand te doen, en zo ging ONA met een 0-2 achterstand de thee opzoeken.

Na de rust een ander ONA. Met Marcel ten Böhmer en Hans Nijhuis voor Peter Nijhuis en Eric Yakeu Djiam ging het op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel dan ook in de 55ste minuut. Richard Janssen tekende voor de 1-2. Omdat Marcel verzuimde twee minuten later de gelijkmaker erin te schieten, moest ONA halverwege de tweede helft de 1-3 toestaan. ONA liet het hoofd niet hangen en toog vol op de aanval. Dit resulteerde in de 2-3 van Richard, die uit de kluts de bal nog achter de Fortisimo goalie kreeg. Nu was het alles of niets voor ONA.

Achterin ging men 1 op 1 spelen waardoor Fortisimo meer ruimte kreeg. Daar maakte zij dankbaar gebruik van en tien minuten voor tijd maakte zij dan ook 2-4. De gasten uit Ede dachten dat ze de buit al binnen hadden, maar ONA spande zich nog één keer in.  Een doeltrap van Richard Verwoert belande bij zijn broer Jan-Willem die vanaf links een schitterende voorzet gaf op de inkomende Marcel, die de bal in één keer met de binnenkant van de voet uit de lucht tegendraads in het doel schoot. Zo’n doelpunt zie je maar zelden op de Nederlandse amateurvelden! 3-4.

Er volgden nog enkele hectische momenten voor het doel van Fortissimo. In de allerlaatste minuut kreeg ONA nog een corner. Marcel krulde deze in één keer over de grabbelende keeper uit Ede. 4-4. Fortissimo mocht nog één keer aftrappen en toen maakte de goed leidende scheidsrechter Cees Drenth een einde aan deze enerverende wedstrijd. Na de wedstrijd konden de spelers en leiding zich tegoed doen aan de ballen van André.(Gehaktballen!) André, grote klasse ze waren heerlijk. A.s. zondag speelt ONA 3 haar laatste wedstrijd voor de winterstop en wel tegen buurman WAVV. Aanvang 11.30 uur.