5 - 1

ONA'53 3 (zon)

Mannen Zondag reserve, 3, 5e klasse 06

13 november 2011 10:00

Zondag 13 november. De wedstrijd SDOO 4 (zon) - ONA '53 3 (zon) stond op het programma. Aanvang 10.00 uur.

De voltallige spelersgroep had zich om 9.00 uur verzameld in de ONA kantine. Na het nuttigen van een bakkie leut, toog het gezelschap door de dichte mist naar Heteren.

Na een “hele goede” warming up, begon de ploeg van André en Arjo heel sterk. Kansen waren er voor de gelegenheidsspitsen Nassr en Paul ( beide afkomstig uit zondag 2), maar de 1-0 viel zoals gewoonlijk aan de andere kant. SDOO was nog niet voor het doel van Richard Verwoert geweest, maar uit de eerste de beste counter scoorde SDOO 1-0. ONA gaf wat extra gas en twee minuten later stond de 1-1 op het scorebord. Uit een prachtige pass van Michiel Schuur, legde Nassr de bal goed terug op de inkomende Paul, die zeer goed afrondde.

Na deze gelijkmaker kreeg ONA nog een handvol kansen. De beste kans was er voor Richard Janssen, maar zijn kopbal belandde via de vingertoppen van de SDOO goalie op de lat. Vijf minuten later werd Paul neergelegd in de zestien, dus penalty. Onze vaste strafschoppenspecialist Marcel ten Böhmer liet het deze keer over aan gastspeler Nassr, die de bal onberispelijk naast schoot. Het zag er naar uit dat ONA met een 1-1 de rust in zou gaan, maar Ronald van der Straten dacht daar even anders over en maakte binnen de zestien een overtreding. De toegekende penalty werd door SDOO wel benut en zo was de ruststand 2-1.

De tweede helft was ONA geen schim meer van het team uit de eerste helft. SDOO liep dan ook gemakkelijk uit naar een 5-1 voorsprong. Het enige lichtpuntje was de invalbeurt van onze subtropische verrassing uit Kameroen, Erik Yakeu. In de 75ste minuut ontvangt hij de bal, speelt twee man uit, komt in de zestien en wil op doel schieten. I.p.v. de bal te raken, trapt hij vol in de grond. De salto die hij daarna maakt, is er één waar Jeffrey Wammes jaloers op zou worden. Hilariteit alom.

Zondag speelt ONA 3 weer een wedstrijd. Deze keer thuis tegen VVOG uit Harderwijk.