Mannen Zondag reserve, 3, 5e klasse 06

6 november 2011 10:30

ONA '53 3 (zon) geeft doelpunten makkelijk weg

Het was een mooie zondag om te voetballen en trainers Arjo en Andre hadden de keuze uit 15 mensen en dat was een luxe. Ook Richard V was er na een jaar blessure leed weer bij en begon op de bank. Andre had weer wat nieuwe voor de mannen meegenomen en stelde ze een heerlijk broodje beenham in het vooruitschiet. Hierdoor waren de mannen meteen gretig.

Voor de verandering mocht het derde een keer op het hoofdveld spelen en dat is toch anders spelen dan het kunstgras. De dagen naar aanloop van deze wedstrijd was het veld onder handen genomen en door het zand was bijna het gras niet meer te zien. En omdat het eerste die zelfde middag ook moest spelen kon het veld goed ingespeeld worden.

De wedstrijd begon met een aftrap voor Driel en 1 minuut later mocht het derde aftrappen. De meeste mensen hadden de bal nog niet eens aangeraakt en vol verbijstering stond iedereen op en naast het veld te kijken naar de snelheid van Driel. Het derde wilde het niet op zich laten zitten en wilde met goed voetbal de tegenstander vastzetten. Met Amand achterin was de opbouw goed verzorgd.

Helaas werd het door 2 persoonlijke fouten 0-3, en dit terwijl het derde heel aardig speelde. Met nog meer druk naar voren kwam dan eindelijk het doelpunt voor het derde. Hans was goed vrijgelopen in de 16 van de tegenstander en kopte de bal van de zijkant goed in. Iedereen geloofde er weer in. Nu waren de mensen niet scherp en werd het meteen daarna was het al weer 1-4.

Gelukkig had Harrie een passend antwoord en hij schoot van de 16 de bal prachtig in de bovenhoek. De ruststand was dan ook 2-4 en het kon nog. Na de rust werd weer druk naar voren gegeven en kon Marcel met een vrije trap de 3-4 inschieten.

Met nog meer druk naar voren om de 4-4 te maken kwam er ruimte achterin en daardoor maakte Driel de 3-5. Een lichtpuntje was dat Richard V weer de eerste minuten kon maken en hij deed het niet onverdienstelijk. In een poging om toch nog een doelpunt te maken counterde Driel en scoorde ook nog de 3-6.

Al met al waren het persoonlijke fouten die deze nederlaag ingeleid hebben. De nederlaag was dan ook onnodig. Gelukkig had Andre de beenham al klaar en kon iedereen nog een broodje eten. Een ander lichtpuntje is onze buitenlandse aanvaller Erik die zijn eerste minuten maakte in het elftal.