Mannen Zondag reserve, 3, 5e klasse 06

30 oktober 2011 11:30

Barneveld 3 (zon) - ONA '53 3 (zon)

Zondag 30 oktober speelde ONA de altijd lastige uitwedstrijd tegen Barneveld 3. ONA had de laatste 4 seizoenen daar niet meer kunnen winnen en was gebrand op een goed resultaat. Met Paul Beumer in het doel moest dat goed komen.

ONA speelde het vertrouwde 4-4-2 systeem, wat in de eerste helft goed uitpakte. Alles klopte in de eerste helft. De achterhoede hield gemakkelijk stand tegen de schaarse aanvallen van Barneveld en op het middenveld heersten de manschappen van André en Arjo. De twee bewegelijke spitsen Marcel te Böhmer en Jan-Willem Verwoert waren een ware plaag voor de achterhoede van Barneveld.

ONA dicteerde de wedstrijd, speelde bijna als Barcelona en kwam geen moment in gevaar.

Dit was vooral te danken aan leider André Koedam die de tegenstander goed geanalyseerd had. André, gekleed in het prachtige ONA trainingspak, stond te genieten langs de kant.

Met de rust stond het 2-2 door prachtige doelpunten van Marcel (strak in de kruising) en Jan-Willem ( onderkant lat binnen).

De tweede helft begon wat rommelig. Niet alleen binnen de lijnen maar ook daar buiten. Een bestuurslid van Barneveld vond het nodig om alles strikt volgens de regels te doen en André twee keer het wedstrijdformulier in te laten vullen omdat de rugnummers niet zouden kloppen. Daardoor mistte André de eerste 10 minuten van de tweede helft, waarin Barneveld via een schitterende omhaal de stand op 3-2 bracht.

ONA herpakte zich en bleef goed en verzorgd voetbal spelen. Dit resulteerde in een vijftal 100% kansen, maar doelpunten vielen er niet voor ONA. Wel voor Barneveld. Uit een onterechte vrije trap wist barneveld de stand naar 4-2 te tillen. ONA zette nog één keer aan voor een slotoffensief. Dit resulteerde in een schitterende kans voor Richard Janssen die de gelijkmaker op de schoen had, maar het vizier te hoog.

Vijf minuten voor het einde kwam dan alsnog de aansluitingstreffer. Simon Boone reageerde het snelst op een corner van Marcel. 4-3. Verder dan dit kwam ONA niet en teleurgesteld keerd men terug naar Wageningen waar het in de ONA kantine nog lang onrustig bleef.

A.s. zondag speelt het sterrenensemble thuis tegen Driel 5.