ONA'53 3 (zon)

Mannen Zondag reserve, 3, 5e klasse 06

15 april 2012 12:00

Fortissimo 3 - ONA '53 3

Op een zonovergoten sportpark in Ede, speelde Ona 3 haar vierde competitie duel. Op het kunstgras van Fortisimo werd het een aantrekkelijk duel door twee aanvallend ingestelde teams. Ona schoot goed uit de startblokken met een aantal goede kansen voor de voorwaartsen, maar toch was het Fortisimo dat in de 9e minuut op een 1-0 voorsprong kwam.

Twee minuten later lag de bal weer in het net, maar dan bij Fortisimo. Uit een goed genomen corner van Marcel ten Böhmer, kopte Chiel van Wijk de bal knap binnen.

Vier minuten na de gelijkmaker kreeg Fortisimo een corner, die onberispelijk werd binnen gekopt achter de voortreffelijk goed keepende doelman Paul Beumer. (Deze man kan ook werkelijk alles) 2-1.

De gastheren leken op een 3-1 voorsprong te komen uit een vrije trap, maar Paul ranselde de bal bij de paal uit het doel en uit de daarop volgende aanval wist Ona te scoren via een rake knal van Marcel. 2-2.

Ona drong daarna aan. Tien minuten voor het rustsignaal was daar Jan – Willem Verwoert die met zijn nieuwe kunstgrasschoenen Ona op een 3-2 voorsprong schoot. Dit is niet zo verwonderlijk, daar hij thuis bij zijn vrouw Wendy ook raak geschoten heeft voor de derde keer. ( Die man blijft maar scoren). Met een 3-2 voorsprong ging Ona de rust in.

Na de thee controleerde Ona de wedstrijd. Marcel en Jan – Willem waren een ware plaag voor de verdedigers van Fortisimo.

Dol
Carrière switch Erwin
Ronald
Aanvoerder Ronald

De tweede helft was vier minuten oud toen Jan – Willem op brute wijze onderuit geschoffeld werd. In plaats van een rode kaart te trekken, bestrafte de slecht leidende scheidsrechter uit Ede deze overtreding met geel. Fortisimo dreigde langszij te komen, doordat de scheidsrechter een schwalbe beloonde met een penalty, maar Paul stopte deze pingel op vakkundige wijze.

Ona moest halverwege de tweede helft Chiel en Jan – Willem wisselen voor Michiel Schuur en Martijn van Drempt.

Chiel ging vlaggen, maar kreeg het met de scheidsrechter aan de stok en Chiel besloot zijn vlag erbij neer te gooien en een plekje in de zon op te zoeken. Kort naar dit voorval scoorde Fortisimo de gelijkmaker. 3-3. Doordat enkele minuten later ook Ronald (John) van der Straten uitviel, moest Ona verder met tien man. Chiel, die inmiddels op het terras achter het doel had plaatsgenomen, snelde naar de dug-out om zijn shirt weer aan te trekken om zo toch weer mee te doen. Omdat hij zonder toestemming het veld in liep, kreeg hij van de scheidsrechter een gele kaart. Nadat de scheidsrechter enkele minuten later wel toestemming gaf en Ona dus weer met elf stond, scoorde Marcel uit een diepte pass van Harrie de 4-3.

Zou Ona haar eerste overwinning boeken? Nee, de scheidsrechter dacht daar anders over. Na een botsing in de zestien meter, besloot hij de bal weer op de stip te leggen en Chiel zijn tweede gele kaart, dus rood, te geven. Deze keer schoot men wel raak. 4-4. Fortisimo ging nu alles of niets spelen en zou nog bijna de overwinning pakken, maar tot opluchting van alles en iedereen bij Ona, verdween de bal naast het doel. Zo pakte Ona 3 haar eerste punt op weg naar het kampioenschap.

A.s. zondag speelt Ona de derby tegen koploper Wavv. Komt allen naar sportpark van Ketwich- Verschuur om dit spektakel te aanschouwen.