Eerste overwinning ONA 3 zondag een feit!

3 - 5

ONA'53 3 (zon)

Mannen Zondag reserve, 3, 5e klasse 06

11 maart 2012 11:00

Zondag 11 maart speelde ONA 3 zondag een uitwedstrijd in Driel tegen de plaatselijke RKSV. Door personele problemen waren Freek, Menno en Armand van zaterdag 2 bereid om de helpende hand c.q. voet te bieden.

Met “opa” Paul Beumer in de voorhoede, begon ONA sterk aan de wedstrijd en kreeg het een handvol kansen alvorens Michiel Schuur de wedstrijd openbrak met een geweldig doelpunt. Van 17 meter schoot hij de bal stijf in de bovenhoek. 0-1 voor ONA. Driel deelde daarop een paar plaagstootjes uit, maar de beste kansen bleven voor Ona. Alleen waren deze niet besteed aan Chiel, Richard J. en Simon “Belg” Boone. Na een half uur spelen, kwam Driel op gelijke hoogte. Een hoge verdwaalde bal werd helemaal verkeerd beoordeeld door Armand “Kenneth Vermeer”Sereke. Hij wilde de hoge bal vangen, maar als of het een hete gehaktbal was, liet hij hem direct los. De spits van Driel was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te schieten. 1-1. Dit was ook de ruststand.

In de rust werden bij ONA de puntjes op de i gezet, want deze wedstrijd mocht niet verloren worden. De tweede helft begon en ONA zette direct druk op de verdediging van Driel. Dit resulteerde na tien minuten in de 1-2 voorsprong. Michiel Schuur lepelde de bal vanaf de zijkant van de zestien meter schitterend over de grabbelende keeper. ONA werkte keihard om deze voorsprong vast te houden, maar tevergeefs. Driel kwam weer terug in de wedstrijd door een lage knal over de grond waar Armand geen antwoord op had. Na ongeveer 25 minuten spelen in de tweede helft was het Richard Verwoert die een schitterende aanval op magistrale wijze afrondde door de bal van 16 meter over de keeper van Driel te stiften.

Nadat Michiel “Messi” Schuur attent reageerde op een schot van Jan-Willem en de stand op 2-4 bracht, was de overwinning haast zeker. Driel kwam nog wel terug tot 3-4 en even zag het er naar uit dat het nog gelijk zou worden, maar Armand Sereke reageerde fantastisch op een afstand schot en tikte de bal uit de hoek. Toen Ronald van der Straten na een splijtende pass van Jan-Willem de 3-5 erin schoot, konden de doppen van de flessen en was de eerste overwinning van het seizoen een feit.

Ondanks de afwezigheid van leider André Koedam werd deze overwinning goed gevierd.

ONA is na de winterstop nog ongeslagen en gaat nu op voor de derde periode.

A.s. zondag speelt het elite korps thuis tegen SDOO. Aanvang 10.30 uur.

Bron: Arjo Kok