Datum

30 september 2018 9:30

Accommodatie

Onbekend

Na in de eerste competitiewedstrijd met 8-2 gewonnen te hebben van Eldenia 3, moest ONA 3(zon) het in haar tweede wedstrijd opnemen tegen Veluwezoom 2.

Op papier een lastige wedstrijd, want ook Veluwezoom had haar eerste wedstrijd met ruime cijfers, 0-7, gewonnen.

De eerste helft waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd met kansen aan beide kanten. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam, maar binnen vijf minuten stond de 1-1 alweer op het scorebord. Na een prima aanval van de wageningers, was het een verdediger van de thuisploeg die in paniek de bal achter zijn eigen doelman schoot.

Een kwartier voor rust kwam ONA zelfs op voorsprong. Carlo Leander kopte raak uit een prima hoekschop van Marcel ten Böhmer 1-2. Veluwezoom begon wat aan te dringen en uit één van deze aanvallen kon ONA de bal niet goed wegwerken, waardoor de thuisploeg op gelijke hoogte kwam. Niet veel daarna eiste grensrechter Paul Beumer een hoofdrol voor zich op door heel scherp en attent te vlaggen op een buitenspel doelpunt van Veluwezoom. De goed leidende scheidsrechter honoreerde het vlagsignaal en keurde het doelpunt af. Met een 2-2 stand werd de thee opgezocht.

Met Alireza Banzadeh voor de leeggespeelde Rudy Bruyns in de ploeg ging ONA op zoek naar de voorsprong. En die kwam er. Nadat Niels Pater, ingevallen voor Ferdy Honders, gevloerd werd, was het Marco Ruysch die de toegekende vrij trap hard en zuiver achter de doelman schoot 2-3. Na deze treffer was ONA ontketend en binnen vijf minuten stond er door doelpunten van Erik “Sjekkie” Wijnen en Niels Pater(2) 3-6 op het scorebord. Veluwezoom deed vlak voor tijd nog iets terug 3-6, maar verder dan dat kwam het niet.

Een zeer terechte en schitterende overwinning voor ONA 3, die hiermee aan kop gaan.

A.s. zondag wordt er thuis gespeeld om 10.30 uur tegen SC Bemmel 3.

Bron: Arjo Kok