3 - 5

AWC 4 (zon)

Mannen, 3, 4e klasse 01

5 november 2017 10:30

ONA 3 (zon) heeft haar tweede competitienederlaag op rij geleden. Nadat vorige week zondag UHC 2 met 4-3 te sterk was, dit ook mede aan de scheidsrechter van dienst lag, was afgelopen zondag AWC 4 te sterk voor de wageningse formatie.

AWC 4, de koploper in de 4e klasse-01, zette ONA direct onder druk en nam vanaf de aftrap het initiatief. ONA kon zich hier moeilijk onderuit spelen en het duurde niet lang of de 0-1 stond bijna op het scorebord, ware het niet dat de uitstekende vlaggende grensrechter Paul Beumer hier buitenspel in zag en de scheidsrechter dit vlagsignaal over nam en het doelpunt afkeurde.

Toch kwamen de gastheren op achterestand. Na twintig minuten voetbal was het dan wel raak voor AWC 0-1. ONA kreeg wel een aantal mogelijkheden, maar het vizier bij de voorwaartsen stond niet op scherp en zo kwam het dat de gasten uit Wijchen zeven minuten voor rust op een 0-2 voorsprong kwamen. ONA verkleinde op slag van rust de achterstand door een doelpunt van Vincent Bor 1-2.

Ook na rust kon ONA de wedstrijd niet naar zich toetrekken. AWC kwam zelfs op 1-3 na niet goed uitverdedigen in de defensie van ONA. Toch toonde ONA veerkracht. Jan-Willem Verwoert werd na een goede actie in het strafschopgebied onderuit gehaald waarop de goed leidende scheidsrechter C. Drenth ONA een strafschop toekende. Vincent Bor wist hier wel raad mee en scoorde zijn tweede doelpunt 2-3. Lang bleef deze stand niet staan, want nog geen vijf minuten later was de marge alweer twee doelpunten 2-4. De gasten dachten hiermee de wedstrijd op slot te gooien, maar het was Marco Ruisch die de met de mooiste goal van de wedstrijd de stand toch nog wist te verkleinen 3-4. Vlak voor het einde van de wedstijd maakte AWC er nog 3-5 van en was het over voor ONA 3.

Een zeer terechte nederlaag voor ONA 3 tegen een hele goede tegenstander. ONA staat nu zesde op de ranglijst met 9 punten uit 5 wedstrijden.

A.s. zondag speelt ONA 3 weer een thuiswedstrijd. Dan komt AVIOS/DBV 2 uit Alphen op bezoek. Aanvang van deze wedstrijd 10.30 uur.

Bron: Arjo Kok