4 - 5

ONA'53 JO17-1

Onder 17, JO17-1, 2e klasse 07

11 november 2017 11:15

ONA JO17-1 (B1) vertrok afgelopen zaterdag als trotse koploper met 15 punten uit 5 wedstrijden richting Oosterbeek. Tegenstander OVC JO17-2 stond op de één na laatste plaats met 1 punt en een negatief doelsaldo van - 35.

De jongens, en ook de (opnieuw) foutloze grensrechter, rekenden op een makkelijke wedstrijd ondanks alle waarschuwingen van de trainers. OVC bood onverwachts veel weerstand en kwam na 5 minuten, na slorig spel van ONA, op 1-0. De jongens bleven rustig en Koen trok niet veel later de stand weer gelijk. Nadien veranderde aan de spelbeeld niet veel, waarbij OVC met een prachtig afstandschot toch weer de leiding nam. Nog in de eerste helft wist ONA gelijk te maken, weer via Koen en nam ONA, voor rust, door een goal van Camiel de leiding met 2-3. Het lek leek boven, hoewel ONA net voor de rust nog een keer gewaarschuwd werd door een schot op de paal van OVC.

In de tweede helft startte ONA opnieuw zwak en met wat misplaatste overtuiging dat het wel ging lukken. OVC maakte terecht 3-3 en niet veel later werd het 4-3 voor OVC. Er sloop toch wat paniek in team van Bob en Marcel en de beslissende 5-3 leek een kwestie van tijd. Doordat de jongens gelukkig gewoon bleven voetballen  (in plaats van de lange bal naar voren), voldoende conditie hebben om een volle wedstrijd te spelen en over de juiste veerkracht en mentaliteit beschikten wist ONA deze bijzonder mooie wedstrijd nog om te draaien met twee goals van Jay (4-5). Conclusie vanaf de kant “niet de beste maar wel veruit de mooiste wedstrijd van het seizoen”.

Bron: Hans van Geffen