1 - 2

ONA'53 3

Mannen, 3, 4e klasse 01

8 oktober 2017 11:30

ONA 3 (zon) heeft afgelopen zondag drie punten overgehouden aan het uitduel met DIOSA 2. In Balgoij werd het 1-2 voor de wageningers. Helemaal zonder slag of stoot ging dit niet. ONA stond al vanaf de aftrap onder druk en kon zich daar het eerste kwartier niet onderuit spelen. Het was aan doelman Martin Oldenmenger te danken dat de gastheren niet tot scoren kwamen.

Tot overmaat van ramp kwam ONA ook nog eens met tien man te staan toen Rudy Bruyns, in de ogen van de scheidsrechter, een overtreding maakte op de rand van de zestien. De leidsman wees direct naar de stip waarop de ONA speler hem even vertelde wat hij van hem vond. Daarop toonde de scheidsrechter hem de rode kaart en kon Rudy vertrekken. In alle tumult die ontstond, kreeg Niels Pater ook nog eens de gele kaart, wat betekende dat hij tien minuten aan de kant kon gaan staan. Door de protesten van ONA kant, legde de scheidsrechter de bal uiteindelijk buiten de zestien. De vrije trap leverde niets op, maar ONA kwam hierna wel beter in haar spel. Dit leverde naar ruim een half uur spelen de 0-1 op voor de gasten. Na een scherp uitgevoerde counter kwam de bal bij Mark Esman terecht. Zijn puntgave voorzet werd door Marco Ruisch op waarde geschat en prima binnen gegleden.

Na rust probeerde DIOSA nog wel druk te zetten op de ONA defensie, maar verder dan een enkel schot van afstand, kwam het niet. Na een half uur in de tweede helft kreeg ONA een vrije trap. Remon de Leeuw was het die de bal afleverde bij Marco Ruisch, die op schitterende wijze ONA op 0-2 zette. Niet veel later deed DIOSA iets terug. Toch een afstand schot wat onderkant lat binnen viel en zo de spanning weer terug bracht in de wedstrijd 1-2. Omdat de scheidsrechter vond dat de wedstrijd langer dan 90 minuten moest duren, werd het alsnog billenknijpen voor de wageningers. Zeker tien minuten liet de leidsman doorspelen, maar ONA hield stand en zo gingen de drie punten mee naar Wageningen.

Deze overwinning smaakte net zo goed als de biertjes na afloop van de wedstrijd.

De volgende wedstrijd is thuis tegen Eldenia 4 voor de beker. Aanvang 10.30 uur.

Bron: Arjo Kok