4 - 2

DIOSA 2 (zon)

Mannen, 3, Groep 1 SR2

3 mei 2017 19:30

Door in de halve finale van de beker te winnen van DIOSA 2, heeft ONA 3(zon) geschiedenis geschreven. Voor zover bekend stond er nooit eerder een senioren team in de finale van dit toernooi. Op sportpak van Ketwich Verschuur werd het 4-2 voor de thuisploeg. Een moeizame en zwaar bevochten overwinning, bleek achteraf.

ONA startte goed en de eerste aanval resulteerde dan ook in een geweldige kans voor Niels Pater, maar oog in oog met de keeper verdween de bal naast het doel.

Waar ONA niet op voorsprong kwam, deed DIOSA dat wel. Hun eerste aanval resulteerde wel in een doelpunt en zo stond het na vijf minuten spelen dus 0-1. De thuisploeg moest op zoek naar de gelijkmaker. Mark Esman was er dichtbij, maar zijn snoeiharde volley ging rakelings naast. De gasten uit Balgoij, die met een ietwat andere ploeg naar Wageningen waren gekomen als enkele weken eerder toen er voor de competitie gespeeld werd, maakten het ONA knap lastig, en gingen dan ook met deze 0-1 stand de rust in.

ona3  ona

Na rust zag het in grote getale aanwezige publiek een ander ONA. Stevig in de duels, soms misschien een tikkeltje vervelend en af en toe net over het randje (maar het was dan ook een halve finale), ging het op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er. Na een overtreding op Peter Wisgerhof binnen de zestien meter, was het Vincent Bor die de toegekende strafschop benutte 1-1. Toch keek ONA een minuut later al weer tegen een achterstand aan, doordat DIOSA een vrije trap achter doelman Martin Oldenmenger schoot 1-2. Weer moesten de wageningers aanzetten voor de gelijkmaker. Die kwam na een half uur spelen in de tweede helft en wel van een schoen van een DIOSA speler 2-2. Doordat Peter Wisgerhof een rebound van een vrije trap van Marco Ruisch tegen het net werkte, gevolgd door een kopbal van Niels Pater, liep ONA in korte tijd uit na een 4-2 voorsprong. Deze voorsprong werd met hand en tand verdedigd en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Drenth barstte de feestvreugde los in het wageningse kamp.

In het clubhuis werd er onder het genot van een biertje en lekkere snacks nog een poosje heerlijk nagenoten van deze overwinning en het bereiken van de finale.

De finale zal plaatsvinden op zaterdag 27 mei a.s. Waar en hoe laat is nog niet bekend, maar zal tegen die tijd op deze site uiteraard bekend gemaakt worden.

Speciale dank gaat uit naar Theo Boekhorst en Bertus van Ommeren voor een perfecte barbediening en naar alle toeschouwers die de moeite genomen hadden om naar het sportpark te komen.