Datum

17 april 2017 11:30

Accommodatie

Onbekend

Tweede paasdag stond er de ontmoeting tussen Groen Wit ’62 3 en ONA 3 (zon) in de kwartfinale van de districtsbeker op het programma. Op het kunstgras in Apeldoorn werd om 11.30 uur afgetrapt voor een plaats in de halve finale. Groen Wit ’62, uitkomend in de vijfde klasse en kampioen in die klasse, zette de wageningers vanaf het begin onder druk, maar ONA kon zich hier aardig onderuit spelen en creëerde een aantal kleine kansen. Ook de gastheren waren een aantal keren dreigend, maar verder dan een schot op de lat kwamen zij niet. Het tempo lag redelijk hoog de eerste helft, mede doordat Groen Wit een aardig jonge ploeg bleek te hebben, en het rustsignaal kwam dan ook als geroepen voor ONA.

Na rust, met Mark Esman voor Niels Pater, kwam ONA niet goed uit de statblokken en werden de aanvallen van Groen Wit iets talrijker. Gelukkig stond de ONA defensie als een huis en de vele afstandsschoten waren niet echt gevaarlijk.

De wedstrijd leek in 0-0 te eindigen, totdat een verdediger van Groen Wit binnen de zestien de bal tegen de hand kreeg en de scheidsrechter naar de stip wees. Mark Esman had twee pogingen nodig de bal achter de apeldoornse keeper te krijgen 0-1. Met nog tien minuten te spelen leek het een krappe zege voor ONA te worden. Tot vijf minuten voor tijd de scheidsrechter in een verdedigende actie van Michel Meijnen een overtreding zag en de bal op de stip legde. Tijdens het tumult dat even ontstond, kreeg Ronald Esman nog een gele kaart en mocht de rest van de wedstrijd vanaf de zijlijn bekijken. De toegekende strafschop werd op sublieme wijze gekeerd door doelman Martin Oldenmenger. Niet veel later mocht ook Vincent Bor na een overtreding met een gele kaart naar de kant en moest ONA de wedstrijd met negen man uitspelen.

Eén minuut voor tijd verkeek de ONA goalie zich op een terugspeelbal en schoot deze tegen de aanstormende rechtsbuiten. De bal rolde tergend langzaam over de doellijn 1-1. Dit betekende dat de wedstrijd door middel van strafschoppen beslist moest worden. Doelman Martin Oldenmenger ontpopte zich als de held van de dag door in deze serie twee strafschoppen te stoppen. Omdat ONA er vier onberispelijk inschoot, gaat ONA door naar de halve finale. Wanneer en tegen wie deze gespeeld gaat worden is nog niet bekend.

De komende twee weken zijn er geen wedstrijden voor ONA 3 (zon).

De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 7 mei om 10.30 uur. Dan speelt ONA thuis tegen UHC 2.

Bron: Arjo Kok