2 - 4

ONA'53 3 (zon)

Mannen zondag, 3, 4e klasse 01

11 december 2016 9:30

ONA 3 (zon) heeft op overtuigende wijze een 2-4 overwinning geboekt bij het op de tweede plaats staande AWC 4. Al om 8.00 uur stonden de spelers en begeleiding paraat om na het nuttigen van een bak koffie te vertrekken naar Wijchen. Met precies elf spelers, dus zonder reserve spelers, (er ontbraken maar liefs 7 spelers door uiteenlopende omstandigheden) stond men om 9.30 uur aan de aftrap.

De wageningers begonnen sterk aan de wedstrijd met afstandsschoten van Marco Ruisch en twee opgelegde kansen voor Maarten Minnebreuker. Ook de thuisploeg kreeg een aantal opgelegde kansen, maar doelpunten bleven uit. Tot een kwartier voor rust Marco Ruisch de score opende met een harde, lage schuiver in de verre hoek 0-1. Tien minuten later stond het alweer gelijk en niet veel later nam AWC de leiding na een onoplettendheid in de defensie van ONA 2-1. Op slag van rust was het Maarten Minnebreuker die ONA weer langszij bracht 2-2.

Na rust speelde ONA misschien wel haar beste helft van het seizoen tot nu toe, zeer compact en slim. Met snelle counters werden de voorwaartsen gezocht en uit één van die counters was het Niels Pater die de gasten weer op voorsprong bracht 2-3. Er ontstonden hierna enkele hachelijke momenten voor de goal bij ONA, maar sterk vlaggen van Paul Beumer en goed keeperswerk van Martin Oldenmenger voorkwam erger.

Met nog acht minuten op de klok was het wederom Maarten Minnebreuker die aan alle onzekerheid een einde maakte door een kopbal van Marco Ruisch te promoveren tot doelpunt 2-4. Kleine smet op het goede optreden van Maarten, was zijn rode kaart vlak voor tijd na een overtreding op zijn directe tegenstander.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter was de vreugde groot in het wageningse kamp. Met passie en inzet werd er gewonnen van een goede tegenstander.

ONA bezet nu de zesde plaats met 15 punten uit 9 wedstrijden en kan zich na de winterstop gaan richten op de bovenste plaatsen.
De eerst volgende wedstrijd is 5 februari 2017. Dan speelt ONA 3 thuis tegen SVHA 2. Aanvang 10.30 uur

Spelers en begeleiding van ONA 3 (zon) wenst iedereen hele fijne kerstdagen en een voorspoedig, sportief en vooral gezond 2017!

Bron: Arjo Kok