4 - 0

AWC 4 (zon)

Mannen zondag, 3, 4e klasse 01

19 maart 2017 10:30

ONA 3 (zon) heeft afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen AWC 4 overtuigend met 4-0 gewonnen. De wageningers lieten direct vanaf de aftrap zien dat er voor de tegenstander niets te halen viel op sportpark van Ketwich-Verschuur. AWC werd direct op eigen helft vastgezet en zo het opbouwen onmogelijk gemaakt.

Het was in de 14e minuut dat ONA op voorsprong kwam. “Good Old” Marco Meijnen opende de score. Met een droge knal van 18 meter verschalkte hij de AWC goalie 1-0. Niet veel later was het Ronald Esman die op aangeven van Remon de Leeuw de 2-0 binnen kopte. ONA creëerde kans op kans maar of de doelman of de paal en lat stonden meer doelpunten in de weg. Toch wist AWC zich enigszins onder de druk van ONA uit te voetballen, maar de ONA defensie gaf geen krimp.

Na rust ging ONA dan ook gewoon door waar het voor rust gebleven was. Met mooie aanvallen werd de AWC defensie onder druk gezet. Uit één van die aanvallen was het Rudi Bruins die voor de 3-0 zorgde. Vlak voor rust kreeg ONA nog een strafschop toegekend door de goed leidende scheidsrechter Drenth toen Niels Pater gevloerd werd binnen de zestien meter. De voor Peter Wisgerhof ingevallen Paul Beumer benutte de strafschop op hele subtiele wijze 4-0. Hij deed een Panenka. Dit is nu omgetoverd tot “Paulenka”.

Doordat FC Kunde twee punten liet liggen staat ONA nu 6 punten achter de koploper uit Nijmegen.

A.s. zondag speelt ONA 3 uit tegen Roda ’28 2. Aanvang 11.00 uur.

Bron: Arjo Kok