ONA 3 (zon) klimt naar de 2e plaats in competitie

Datum

19 februari 2017 10:30

Accommodatie

Onbekend

De zondagmorgen na de zaterdagavond ervoor was een hele zware voor de mannen van ONA 3(zon). Na een ontzettend gezellig en geslaagd boerenbal moesten zij aan de bak tegen het op de zesde plaats staande Ewijk 2.

De gasten uit Ewijk, een jonge en sportieve ploeg, boden stug tegenstand en ONA kon daardoor weinig kansen creëren. Ook Ewijk kon weinig tot geen kansen creëren en dus gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

Na rust hetzelfde spelbeeld en lang zag het er naar uit dat de wedstrijd in een bloedeloze 0-0 zou eindigen. Totdat Marco Meijnen binnen de lijnen werd gebracht. Hij was door de trainer naast het basiselftal gehouden, omdat hij te laat arriveerde op het sportcomplex( naweeën van het boerenbal). Toch viel hij gretig in en na één van zijn rushes langs de lijn belande zijn schot bij de zeer attente Marco Ruisch die bij de 2e paal de 1-0 aantekende.

Met nog een kwartier te spelen was het wederom Marco Meijnen die aan de basis stond van een wagenings doelpunt. Zijn voorzet belande tegen de arm van een tegenstander. Scheidsrechter Drenth kon niets anders dan ONA een strafschop toekennen. Deze werd onberispelijk benut door Vincent Bor 2-0.

Ewijk deed vlak voor tijd nog iets terug toen de krachten bij de thuisploeg aan het wegzakken waren 2-1, maar verder dan dit ene tegendoelpunt liet ONA het niet komen en kon er na het laatste fluitsignaal heel voorzichtig een glaasje bier gedronken worden.

ONA staat nu op de 2e plaats in de competitie met 18 punten uit 10 wedstrijden.

Volgende week is er geen wedstrijd i.v.m. het carnaval, maar op 5 maart speelt ONA de uitwedstrijd in Hervelt tegen SVHA 2.