7 - 0

Unitas 2 (zon)

Mannen zondag, 3, 4e klasse 01

27 november 2016 10:30

Door een overtuigende 7-0 overwinning op het wamelse Unitas ‘28 2, is ONA 3 opgeklommen naar de zevende plaats op de ranglijst. De wageningers waren de laatste wedstijden geplaagd door een aantal blessures, maar konden nu over een bijna voltallige selectie beschikken.

De wedstrijd voltrok zich in een veel te laag tempo, maar dat was voor sommige spelers een welkome bijkomstigheid. Het was Niels Pater die de score openbrak in de tiende minuut. Niet veel later tekende hij ook voor de 2-0. De bezoekers uit Wamel kwamen hierna een paar keer gevaarlijk voor de goal, maar uitstekend keeperswerk van Martin Oldenmenger voorkwam dat ONA een tegendoelpunt moest incasseren.

Waarschijnlijk waren de jonge spelers van Unitas onder de indruk van de aanwezigheid van Peter Wisgerhof, want na een half uur spelen kon hij ongehinderd een corner van Remon de Leeuw achter de doelman volleren. Nog voor rust zette Mark Esman met zijn 50e competitietreffer ONA op een 4-0 stand.

Na rust voltrok de wedstrijd zich nog steeds in een laag tempo. ONA liep door doelpunten van Peter Wisgerhof, Marco Ruisch en Niels Pater uit naar 7-0. De score had nog hoger uit kunnen vallen als Ronald Esman had gescoord, maar hij zag zijn kopbal voor een leeg doel naast gaan. Een hoogtepunt voor de spelers van Unitas was de panna die Peter Wisgerhof kreeg van een jeugdig talent uit Wamel. Dat Peter nog steeds populair is bleek wel na afloop van de wedstrijd toen een aantal spelers van Unitas met hem op de foto wilden.

a.s. Zondag speelt ONA 3 een uitwedstrijd tegen SVHA 2 uit Herveld. Aanvang 11.00 uur.

Bron: Arjo Kok