1 - 3

ONA'53 3 (zon)

Mannen zondag, 3, 4e klasse 01

13 november 2016 11:00

ONA 3 (zon) heeft een zwaarbevochten overwinning geboekt bij het één plaats hoger geklasseerde UHC 2. In het pittoreske Hernen werd het door twee doelpunten van Peter Wisgerhof en één van Vicent Bor 1-3 voor de bezoekers uit Wageningen. Op een zeer goed bespeelbaar veld was het ONA dat zoals in elke wedstrijd het initiatief nam. Met een gehavend team, op dit moment zijn er zeven spelers geblesseerd, begon het sterk aan de wedstrijd. Dit resulteerde dan ook na een kwartier in de openingstreffer van Vincent Bor. Één op één met de keeper bleef hij uitermate koel 0-1.

Na deze treffer kregen de gastheren een aantal uitgelezen kansen om de score gelijk te trekken of zelfs uit te bouwen, maar hun voorwaartsen hadden gelukkig het vizier niet op scherp staan. Met deze stand gingen beide ploegen dan ook de rust in.

In de tweede helft kreeg ONA het zwaar. De ploeg raakte vermoeid en kleine blessures begonnen op te spelen. Het was te danken aan ONA doelman Martin Oldenmenger dat de thuisploeg niet kon scoren. Met sublieme reddingen hield hij zijn doel schoon. En als het doelpunt dan niet aan de ene kant valt, dan valt het wel aan de andere kant.  Het was Peter Wisgerhof die ONA op een 0-2 voorsprong bracht. Nog geen twee minuten later was daar de aansluitingstreffer voor UHC 1-2.  Er was nu nog zo’n twintig minuten te spelen en de pijp begon nu aardig leeg te raken bij de wageningers. Met Maarten Minnebreuker voor de geblesseerde Vincent Bor moest ONA nog even stand houden. ONA kreeg tien minuten voor tijd een vrije trap na een overtreding op Niels Pater. Het was wederom Peter Wisgerhof die de toegekende vrije trap onberispelijk achter de grabbelende doelman schoot 1-3.

Na vijf minuten extra tijd, floot de goed leidende scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd. Een opluchting ging door het wageningse kamp want de overwinning was nu zeker en kon men nu de opgelopen schade opnemen. Zouden er nog meer blessures bijkomen?

De komende dagen heeft de leiding de handen vol om dit op een rijtje te zetten en een ieder weer fit te krijgen voor de thuiswedstrijd van aankomende zondag tegen SVHA 2.

Aanvang van deze wedstrijd is 10.30 uur.

Bron: Arjo Kok