2 - 2

ONA'53 3 (zon)

Mannen zondag, 3, 4e klasse 01

11 september 2016 12:00

ONA´53 3 (zon) heeft aan het uitduel met de studenten van FC Kunde uit Nijmegen een verdient punt overgehouden. Op het Nijmeegse kunstgras, dat meer op een autoweg leek, waren de eerste kansen voor ONA, maar de Nijmeegse defensie hield knap stand. Ook de studenten kregen kansen, maar doelman Martin Oldenmenger hield zijn doel schoon.

Na een half uur spelen kwamen de gastheren dan toch op een voorsprong. De bal viel bij de Nijmeegse spits voor de voeten nadat er een overtreding op de ONA goalie was begaan.  Daar had de “matig” (en dan druk ik me netjes uit) leidende scheidsrechter voor een overtreding op de doelman moeten fluiten., maar hij keurde het doelpunt goed 1-0. Hierdoor sloeg er een klein vlammetje in de pan, maar werd al snel geblust en ONA ging opzoek naar de gelijkmaker.

Deze kwam dan ook vijftien minuten na rust. Een goede combinatie door het centrum van Mark Esman en Peter Wisgerhof werd beheerst door laatstgenoemde afgemaakt 1-1. Lang konden de wageningers niet genieten van de gelijkmaker, want vijf minuten later stond er al weer 2-1 op het scorebord. Ook deze goal viel door een mooie aanval van de studenten door het hart van de ONA defensie.

ONA zette nog één keer aan. En uit een toegekende vrij trap scoorde wederom Peter Wisgerhof de gelijkmaker. ONA had heel diep moeten gaan om dit punt mee naar Wageningen te nemen en gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag.

Op zondag 25 september speelt ONA 3 haar tweede wedstrijd. Wederom uit, nu tegen Ewijk 2, aanvang 12.15 uur.

Bron: Arjo Kok