4 - 1

ONA'53 2

Mannen zaterdag, 2, 4e klasse 05

16 april 2016 15:00

Afgelopen zaterdag speelden wij tegen Advendo, om een eventueel kampioenschap in eigen hand te hebben mocht er niet verloren worden. We wisten dat dit een hele opgave zou worden, aangezien we thuis met maar liefst 1-5 verloren hadden. We begonnen dan ook met een aangepaste en verdedigende opstelling, niet alleen om het gevaar van Advendo te neutraliseren en er zelf gevaarlijk uit te komen, maar ook omdat aanvallers Melvin Beumer en Dennie Lamers niet meespeelden vanwege blessures.

In de eerste helft werkte de gekozen tactiek aardig. Natuurlijk was het meeste balbezit voor Advendo en speelden zij het merendeel op onze helft, maar er was geen vuiltje aan de lucht. Totdat een voorzet van Advendo verkeerd beoordeeld werd door een verdediger van ons en hij hem pardoes in eigen goal werkte, zonder dat het nodig was 1-0 achter. Gelukkig liet het antwoord van ons niet lang op zich wachten. De goed spelende Glenn Nijhuis opende van links naar rechts, de vrijgelaten Jochem Visser gaf strak voor en Nick van Brakel tekende voor de gelijkmaker. Dit was tevens de ruststand.

We (ik) waren tevreden in de rust. We gaven geen grote kansen weg en met de snelheid op de flanken konden we er soms goed uitkomen. We waren er van overtuigd dit vast te houden en een goed resultaat te boeken.

Helaas liep het iets anders, de meegereisde supporters zaten nog in de kantine toen een dekkingsfout genadeloos werd afgestraft (2-1). Dit was toch wel een ‘tikkie’ te noemen. Na een onfortuinlijke handsbal kreeg de thuisploeg naar mijn mening een makkelijk gegeven strafschop, je kan hem geven maar in zo’n belangrijke wedstrijd moet je als scheidsrechter geen hoofdrol willen opeisen. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnen geschoten (3-1). Dit was geen ‘tikkie’, maar een mokerslag. Tim 'the-one-man-army' Dierkes werd naar voren gestuurd om 1-op-1 te spelen, dit leverde helaas geen doelpunten voor ons op. Advendo scoorde nog wel en bepaalde de eindstand op 4-1.

Een dure nederlaag, aangezien Advendo nu uitloopt naar vier punten, wel met een wedstrijd meer. Redichem heeft een wedstrijd minder als ons en winnen zij komend weekend stootten ze ons van de tweede plek. 30 april spelen Redichem en Advendo nog een keer tegen elkaar, wordt dit een gelijkspel hebben we alles weer in eigen hand. Wint Advendo dan zijn zij kampioen en wint Redichem dan wordt het kampioenschap op de laatste speeldag (7 mei) beslist.