ONA 2 (zat) boekt belangrijke overwinning tegen concurrent

5 - 1

Redichem 2

Mannen zaterdag, 2, 4e klasse 05

9 april 2016 14:30

Zaterdag 9 april stond voor ons de thuiswedstrijd tegen Redichem 2 op het programma. Redichem stond op dat moment een punt voor op ons, net als Advendo alleen hebben zij een wedstrijd meer gespeeld. In Heelsum was de wedstrijd in 2-3 geëindigd en ook nu hadden we vertrouwen in een goede afloop.

Al na twee minuten was het raak, Melvin Beumer kwam door op rechts gaf de bal voor op Nick van Brakel die hier wel raad mee wist (1-0). Gelijk er na had de stand alweer gelijk kunnen staan, was het niet dat Redichem maar net naast schoot. De volgende kans van de gasten werd wel verzilverd, zo stond het binnen het kwartier alweer gelijk. Toch was het ONA 2 (zat) dat weer op voorsprong kwam. Het was wederom Melvin die de assist leverde en Nick van Brakel kopte zijn tweede van de middag binnen. We kregen kansen om de voorsprong uit te breiden, maar Jochem Visser (paal), Nick van Brakel (over), Melvin en Glenn Nijhuis(voorlangs) kregen de bal er niet in. In de blessuretijd van de eerste helft kon Redichem-aanvaller Bart Jansen alleen door op de keeper, maar met een magistrale redding zorgde keeper Nick Hildebrand dat we met een voorsprong de rust ingingen.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de jarige Glenn kreeg een cadeautje van Redichem en pakte deze maar al te graag uit (3-1). Dit voelde voor ONA als een bevrijding en dit zag je terug op het veld. Eerst was het Jeoffrey Joosten die een vrije bal vanaf links feilloos in de verre bovenhoek plaatste (4-1). Niet veel later stoomde Jochem op, er stonden wel drie spelers in een rood/wit tenue vrij, het werd Emiel Stobbe die de Heelsumse keeper kansloos liet (5-1). We voelden dat de wedstrijd gespeeld was en namen wat gas terug. Redichem drong nog wel aan, maar verder dan een bal op de lat kwamen ze niet.

Een hele mooie en verdiende overwinning, waar we als team hard voor gestreden hebben. Komende zaterdag spelen wij uit tegen Advendo. Win je deze wedstrijd heb je in de twee resterende wedstrijden alles in eigen hand voor een eventueel kampioenschap. Makkelijk zal het niet worden, eerder dit seizoen werd er thuis 1-5 verloren van Advendo. We zijn dus gewaarschuwd, gelukkig hebben we afgelopen wedstrijd veel vertrouwen op gedaan.