ONA'53 2

Mannen zaterdag, 2, 4e klasse 05

19 maart 2016 14:30

Afgelopen weekend speelden wij tegen Blauw Geel 5. Helaas vertrok ons team met een uitgedund elftal richting Ede en dat terwijl het een strijd was tussen nummer 2 en 3 (wij staan een punt voor) buiten dat wilden allebei de ploegen in het spoor blijven van koploper Advendo.

De eerste 20 minuten speelden wij erg goed, er was sinds de winterstop nog niet zo goed gespeeld. Wij scoorden dan ook uit een van de eerste kansen, Melvin Beumer bereidde voor en Emiel Stobbe maakte koelbloedig af. Ondertussen viel de goed spelende Maiko van de Peppel uit en werd vervangen door Sylvian Schuman. We raakte steeds meer het initiatief kwijt en Blauw Geel zette ons steeds makkelijker vast. Toch waren de grootste kansen voor ons, Melvin zette Nick van Brakel vrij voor de goal en Emiel dook ook nog gevaarlijk op, maar beide kansen werden niet verzilverd. Daarnaast liet de keeper van de Edenaren zich goed zien bij een stift van Jeoffrey Joosten.

In de rust zagen zowel Blauw Geel als wijzelf dat Advendo met maar liefst 5-1 verloren had bij Barneveld, daar waar wij eerder met 2-2 gelijkspeelden. Het team wat vandaag zou winnen, zou de koppositie overnemen. Helaas voor ons viel de ingevallen Sylvian uit met een knieblessure en werd vervangen door Jay van de Wal.

De tweede helft drukte Blauw Geel nog meer op onze goal, maar keeper Nick H wist alles te pareren, wij als spelers blokten net op tijd of er werd gemist. De bal wilde er niet in voor de Edenaren. Wij maakten als nog bijna de 0-2, Melvin sneed naar binnen en haalde verwoestend uit met rechts, maar de keeper wist de bal tot corner te verwerken. De ingevallen Jay kwam hard in duel met een tegenstander en moest gewisseld worden, de geblesseerde verdediger Sylvian kwam weer in het veld en ging in de spits spelen. De druk van Blauw Geel bleef en na een afgeslagen corner wist een Edenaar de bal toch achter Nick H te krijgen. Met nog een kleine 10 minuten op de klok, moesten we weer op jacht naar de voorsprong. Beide teams speelden met (licht)geblesseerde spelers, het was dan ook een slijtageslag geweest. In blessuretijd was er nog een kans voor Timo, maar helaas was deze niet aan hem besteed. De eindstand een terechte 1-1 en daarmee lieten zowel Blauw Geel als wij het na om koploper te worden. Desondanks een leuke wedstrijd tegen een goede tegenstander met een sterk/goed fluitende scheidsrechter.

De stand als volgt:

1. Advendo 16-39
  2. ONA 16-38
  3. Blauw Geel 16-37
  4. Redichem 15-36

Redichem won wel afgelopen weekend en was dus winnaar te noemen, winnen zij hun inhaalwedstrijd dan delen ze de eerste plaats met Advendo. Voor het zover is spelen Advendo en Redichem zaterdag eerst tegen elkaar. Wij ontvangen op onze beurt Wageningen 2 (14.30). In april spelen wij nog thuis tegen Redichem en uit tegen Advendo en ook Blauw Geel speelt nog tegen beide teams. De competitie is dus alles behalve beslist.

Nick H; Annejan, Tim, Timo, Martijn; Jochem, Maiko (Sylvian/20) (Jay/45), Jeoffrey, Emiel; Nick B, Melvin