5 - 2

Blauw Geel'55 4

Mannen zaterdag, 2, 4e klasse 05

12 maart 2016 12:00

Afgelopen zaterdag speelden wij tegen Blauw Geel 4. De ploeg uit Ede staat laatste, maar er staan ploegen hoger die minder goed voetballen. De uitwedstrijd was dan ook met moeite gewonnen (2-4). Ondanks dat het lekker cliché is, moesten we deze tegenstander niet onderschatten.

Toch was de eerste helft voor Blauw Geel, we werden afgetroefd op strijd en leverden de bal telkens veel te makkelijk in. De 0-1 ruststand was dan ook zeker verdiend te noemen voor de gasten uit Ede.

De tweede helft kwamen wij iets beter in het spel, niet alleen werd er meer strijd geleverd ook zaten er mooie aanvallen tussen. Bij een van die aanvallen kwam Melvin Beumer door op rechts, gaf voor en Nick van Brakel leek in te koppen maar miste, gelukkig was daar Tim Dierkes om alsnog raak te koppen. Het volgende doelpunt was de mooiste van de middag, Glenn Nijhuis had ruimte op links en gaf een ‘Jethro Willems’-voorzet, de ingelopen Jeoffrey Joosten nam de bal ineens uit de lucht en schoot hem diagonaal in achter de kansloze keeper. De voorsprong was eindelijk daar, we gingen daardoor ook beter voetballen. Het was wederom Glenn die aan het begin stond van het volgende doelpunt, hij bediende de ingevallen Dennie Lamers op maat en de 3-1 was een feit. De 4-1 kwam ook van de voet van Dennie, Melvin sprintte voorbij zijn directe tegenstander gaf voor en Dennie maakte hem af. Nadat de gasten nog wat terug hadden gedaan viel er nog een doelpunt. Emiel Stobbe zette met een lobje Jochem Visser vrij voor de keeper die dit buitenkansje op waarde wist te schatten. 5-2, uiteindelijk een goede overwinning waar we aan toe waren, maar de eerste helft zag het hier niet naar uit.

Komende zaterdag spelen we uit bij Blauw Geel, tegenstander is in plaats van het 4e nu het 5e elftal. Dit team staat inmiddels 3e met 1 punt achter op ons. Een belangrijke wedstrijd dus. Waar de top-3 (Advendo, Redichem en wijzelf) telkens punten lieten liggen, bleven zij winnen en doen ook zij mee voor het kampioenschap.

Bart; Sylvian, Tim, Timo, Glenn; Jochem, Jeoffrey, Emiel; Maiko (Dennie/45), Nick B, Melvin