5 - 0

Wageningen 1911 2

Mannen zaterdag, 2, 4e klasse 05

26 maart 2016 14:30

Afgelopen weekend moesten wij de thuiswedstrijd tegen Wageningen 2 inhalen. In de uitwedstrijd werd een eenvoudige zege behaald (1-5), maar we waren er ons van bewust dat Wageningen toen een groot aantal spelers miste en we daarom vandaag aan de bak konden. Daarbij speelden Advendo en Redichem ook nog eens tegen elkaar, dus de drie punten moesten behaald worden.

De eerste helft waren wij wel de betere ploeg, we kregen wat kansjes maar die werden niet verzilverd. De aanvallen van Wageningen werden onschadelijk gemaakt door onze goed spelende verdediging en keeper. Toch gingen we met een voorsprong rusten, Nick van Brakel kopte een corner van Jeoffrey Joosten in bij de eerste paal.

Met drie verse wissels begonnen we de tweede helft. We waren feller dan de eerste helft en ook het voetbal was beter. Dit zou zich uitten in (mooie en goede) goals. Een van de aanvallen begon bij keeper Nick Hildebrand, er werd een aantal keer rond gespeeld, Emiel Stobbe maakte een goede loopactie, kreeg de bal mee, controleerde met de borst en gaf strak voor, de ingelopen Glenn Nijhuis schoof de bal binnen bij de tweede paal. Niet veel later stuurde Jua Dai Fleer met een fenomenale pass Melvin Beumer weg, die sprong op zijn brommer, liet iedereen achter zich en verschalkte met een goed schot de kansloze keeper. Het verzet van Wageningen was gebroken. Helemaal toen Melvin de bal onderschepte van een verdediger, wederom op de brommer stapte en de 4-0 liet aantekenen. Met een verwoestende uithaal zorgde Melvin bijna voor een hattrick, maar zijn schot spatte uiteen op de lat, gelukkig was spits Nick van Brakel alert en zorgde hij voor de laatste treffer van de middag.

Een goede wedstrijd van onze kant, de spitsen waren scherp, een dynamisch middenveld en achterin werd er geen kans weggegeven. Dit geeft vertrouwen voor de wedstrijden tegen Redichem en Advendo. Voor het zover is spelen we aankomende zaterdag eerst thuis tegen SDV Barneveld (14.30).

In Ederveen boekte Redichem een zwaarbevochte overwinning tegen Advendo waardoor de stand weer helemaal op zijn kop staat binnen een week. Er blijven 4 ploegen meedoen op het kampioenschap: