Benauwde overwinning ONA 2 (zat), we zijn er weer!

1 - 2

ONA'53 2

Mannen zaterdag, 2, 4e klasse 05

13 februari 2016 12:15

Even een kleine update; vorig jaar zijn wij als elftal kampioen geworden en daarbij een klasse hoger gaan spelen. Daardoor zijn wij dit seizoen ‘zaterdag 2’. De eerste wedstrijd van dit seizoen ging thuis verloren tegen Lunteren. De wedstrijden daarop werden allemaal in winst omgezet, waardoor wij nu aan kop gaan met 33 punten. Na een half seizoen even geen wedstrijdverslagen wil ik het nu weer gaan oppakken.

Afgelopen zaterdag speelden wij een uitwedstrijd tegen DTS. Ondanks dat ze in de middenmoot staan, wisten we van de thuiswedstrijd (6-3) dat het een stugge ploeg was met een paar goede spelers voorin. Vanaf de eerste minuut werden wij onder druk gezet, daardoor was het lastig om ook maar een kans te creëren. DTS kwam er af en toe wel gevaarlijk uit. Na een vlotte combinatie en slecht ingrijpen van onze kant maakte DTS volledig terecht de 1-0 vlak voor rust.

In de rust was de stemming niet al te best, toch had iedereen er vertrouwen in dat we met 2 verse wissels, een ander strijdplan en nog 45 minuten te gaan zeker niet kansloos waren.

Na rust was het spel iets beter, maar toch leverde dit niet veel kansen en het gewenste resultaat op. Met nog 15 minuten te spelen gingen we opportunistischer spelen. Annejan kwam het veld weer in en ging met Timo centraal spelen. Glenn schoof door naar het middenveld en ging met Jeoffrey voor de 4-mansverdediging spelen, Tim kwam bij Nick B in de spits te spelen en de vleugels werden bezet door Emiel en Jochem. Nog geen 2 minuten later was het Jochem die op aangeven van Tim de 1-1 maakte. We roken bloed en gingen op jacht naar de 3 punten.  Niet veel later was het wederom Tim die Jochem in stelling bracht, die op zijn de beurt zijn tweede en de winnende treffer maakte. Dit zorgde voor ontlading bij de meegereisde supporters/geblesseerden. We gaven de hele tweede helft geen kansen meer weg en zodoende gingen de 3 punten mee naar Wageningen.

In de kleedkamer was de sfeer al goed, maar werd nog beter toen bekend werd dat nummer 2 Advendo uit bij Wageningen had verloren (1-0). Laat Wageningen onze tegenstander zijn voor komende zaterdag (thuis, 14.30). We kunnen dus weer vol aan de bak. Gelukkig zijn Philip, Ronny, Melvin en Jay er dan weer bij.