Tommy Borrias viert toch nog een mooie verjaardag na winst bij AVW'66 met ONA'53 D1.

ONA'53 JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, 1e klasse 8

28 maart 2015 9:45

Het is zaterdag 28 maart 2015. Tommy Borrias is jarig en alweer 12 jaar geworden. Dit beloofd dus veel goeds voor hem, zijn teamgenoten, de trainers en de vaders langs de lijn. ( moeders brengen ongeluk volgens de jongens, dus die mogen lekker thuis blijven ).

De 1e helft is begonnen en direct is duidelijk dat de jongens van Bob & Marcel al met hun hoofd bij het verjaardagsfeest zitten van Tommy Borrias. Geen fatsoenlijke pass wordt er in de 1e helft naar elkaar gegeven en onze D1 loopt continue achter de feiten aan. Elk duel wordt verloren of niet eens aangegaan. Ook voetballen onze jongens tegen de wind in dus is het daardoor nog zwaarder. De 1e kans is toch voor onze jongens. Een prima pass van Jay bereikt Sem, die helaas op de paal mikt. De rebound van Jarige Tommy gaat rakelings voorlangs het doel van AVW'66.

Daarna komt AVW'66 stevig opzetten en heeft kansen te over. Het is aan doelman Noah Bouwman te danken, dat het bij rust slechts 1-0 voor AVW'66 is. De mannen zullen en moeten in de rust door Bob en Marcel zijn toegesproken of de thee heeft ze energie gegeven want na rust staat er een compleet ander ONA'53 D1 op de mat.

AVW'66 wordt vanaf begin in het nauw gedreven en ONA'53 D1 blijft drukken op het doel van AVW'66 D1. ONA'53 D1 speelt dan ook achterin bijna 1 tegen 1 en alle duels worden door Aron, Renze en Tieme gewonnen waardoor regiseur Sjoerd nog eens de mannen positief toespreekt. Een drietal kansen worden og door Tommy en Sem gemist maar dan komt toch de verdiende 1-1. Een pass over de verdediging van AVW'66 komt bij Tommy terecht die Sem vrij bij de 2e paal ziet staan. Sem raakt de bal met zijn binnenkant hak en scoort toch in de verre hoek de 1-1. De "Vaders" gaan er eens goed voor staan. Nog geen minuut later komt ONA'53 D1 met 2-1 achter doordat een corner van AVW'66 bij de 1e paal wordt binnen getikt. ONA'53 rechtte zijn rug en ging direct door richting Westervoorts doel.

Door slecht uitverdedigen van de doelman van AVW'66 kwam de bal voor de voeten van "jarige" Tommy die met een droge knal alweer de 2-2 liet aantekenen. ONA'53 D1 rook hierdoor bloed en ging toch nog op jacht naar de winnende treffer. Deze viel dan ook terecht 2 minuten voor tijd. Een aanval over rechts werd naar Stan gespeeld die Sem helemaal links zag staan. Na deze pass van Stan wisten alle vaders al wat er zou gebeuren en begonnen al te juichen. Sem tilde de bal met een boog over de doelman van AVW'66 en deze belandde dan ook in de verre hoek. Het feest en de verjaardag van Tommy Borrias was compleet, 2-3.

Hierna gaf ONA'53 D1 niets meer weg en speelde de wedstrijd volwassen uit waardoor de manschappen van Bob en Marcel alweer 3 punten konden bijschrijven. Chapeau voor de Boys na een zeer matige 1e helft. ONA'53 D1 staat nu nog steeds knap 3e in de 1e klasse en dit mag echt een topprestatie genoemd worden.