0 - 6

AWC 6 (zon)

Mannen zondag, 3, 5e klasse 02

9 maart 2014 10:30

Onder schitterende weersomstandigheden werd zondag de wedstrijd ONA 3 zon – AWC 6 afgewerkt. Gezien de ranglijst zou het geen makkelijke wedstrijd worden. AWC is de trotse lijstaanvoerder met een ruime voorsprong op de concurrentie. Doordat het kunstgras deze zondag in gebruik was door onze buren, speelde het sterrenensemble van ONA voor de verandering eens op het hoofdveld.

Gezien de ligging van het hoofdveld was dit voor de massaal toegestroomde supporters ideaal om vanaf het terras de wedstrijd gade te slaan. Maar voordat de spelers het veld betraden, werd eerst de ONA 3 pony op het veld los gelaten. Binnen een halve minuut liep het beestje huilend van het veld. Door de erbarmelijk slechte toestand van het hoofdveld was het dier totaal van slag.

Dan de wedstrijd. Deze verliep het eerste half uur voor de thuisploeg redelijk voortvarend. Er waren wel kansen voor AWC, maar keeper Martin “Noot” Oldenmenger hield zijn doel schoon. Toch moest hij in de 31ste minuut capituleren bij een lange bal van AWC. Daarna ging het ineens heel vlot. Tot drie keer toe ging ONA in de fout en stond het bij rust al 0-4.

Na rust lieten de gasten uit Wijchen het een beetje lopen en kon ONA met een paar afstandsschoten, waarvan één van Rutger Jolink op de lat, een beetje gevaarlijk worden.

Verder dan deze wapenfeiten kwam ONA niet en scoorden de gasten zelf nog één keer.

De 0-6 kwam op naam van Simon Boone, die tot drie keer toe de bal weg probeerde te werken, maar het toch presteerde om de bal langs zijn eigen doelman in de kruising te krijgen.

Al met al geen beste wedstrijd op een nog veel slechter veld waar zoals al eerder in het verslag gemeld nog geen pony op wil grazen!