Datum

23 februari 2014 10:30

Accommodatie

Onbekend

Na een fantastisch boerenbal stond de wedstrijd tegen SDOO 4 op het programma. Het was duidelijk dat er een paar mensen erg genoten hadden van het boerenbal en die stonden dan ook messcherp bij de warming-up. Ook de prins Carlo de eerste had zich in een vlaag van verstandsverbijstering opgegeven om aanwezig te zijn. Gelukkig mocht hij wat later komen en kon hij de bank warm houden in de eerste helft. SDOO 4 is voor het derde een bekende tegenstander en de wedstrijden lagen ook qua uitslagen dicht bij elkaar.

Ook deze keer had trainer Arjo weer een sterke groep mensen tot zijn beschikking en met de 4-3-3 opstelling begon het derde aan de wedstrijd. Vanaf het begin werd er goed gecombineerd en van de kant werd door de grote mensen massa al geroepen dat het leek op Barcelona. De sterke voorhoede onder leiding van Mathijs Coppens zette druk op de achterhoede.

Door het druk zetten werd de verdediging en met name de keeper van SDOO erg zenuwachtig. Het was dan ook niet verwonderlijk dat een diepe bal door Mathijs meteen op de slof genomen en dat betekende de 1-0 die op dat moment ook erg verdiend was. Dit gebeurde al na 5 minuten en SDOO was daar dan ook van onder de indruk. Binnen 10 minuten kreeg het derde een vrije trap op een mooie plek. De keeper van SDOO zette de muur neer en daarbij bleek dat de metselcursus geen slechte voorbereiding voor een wedstrijd zou zijn.  Na een kort overleg tussen Marcel en Mathijs bleek het kanon Mathijs de schutter te zijn. Hij schoot de bal snoeihard in het net en na 10 minuten was er al een stand van 2-0 bereikt.

Kort hierop was het Simon Boonen die het veld moest verlaten nadat hij hard geraakt werd op zijn scheenbeen en moest prins Carlo toch het veld in. Met de prins in het veld kreeg het derde weer een vrije trap en deze keer schoot het kanon Mathijs weer raak op bijna identieke wijze. Hierna liet het derde de touwtjes een beetje vieren en kon een lange bal van SDOO op fraaie wijze afgemaakt worden. Dit was de tussenstand nog niet want het laatste woord was aan Menno die een pass van Mathijs in de rechterbovenhoek wilde schieten. De keeper dacht dit ook en was zeer verrast dat de bal in de linker onderhoek vloog. Hiermee was de ruststand bereikt van 4-1.

Na de rust kwamen Dennis en Peter het veld in voor Mathijs en Ronald. En in de eerste de beste aanval na de rust werkte Peter op schitterende wijze de bal achter de verbaasde keeper. SDOO leek rijp voor de slacht echter was het boerenbal in de benen gezakt, en kwam het derde niet meer goed uit de verdediging. Door een van richting veranderd schot kwam SDOO terug tot 5-2. SDOO zette steeds meer aan en scoorde nog een keer 5-3. Mede door een uitstekend spelende Rutger en keepers werk van Martin bleef het bij deze stand. Iedereen heeft hard gewerkt en het resultaat van 5-3 was dan ook erg terecht. Na dit resultaat blijft de derde periode nog in beeld.

Na de wedstrijd kwam nog een hele sterke periode van het derde en men bleef lang zitten. Menig biertje verder kon het eerste een goede wedstrijd (grotendeels met 10 man) helaas niet afsluiten met punten. Volgende week is het carnaval en word geen wedstrijd gespeeld.

Bron: Richard Janssen