5 - 2

RVW 3 (zon)

Mannen zondag, 3, 5e klasse 02

13 oktober 2013 10:30

Daar waar andere wedstrijden afgelast werden door de slechte weersomstandigheden ging op het kunstgras van sportpark Ketwich-Verschuur de wedstrijd ONA 3 (zon )- RVW 3 gewoon door. De regen viel met bakken uit de lucht en de stevige wind maakte het allemaal nog kouder.

Toch begonnen de twee teams met volle overtuiging aan de wedstrijd. Omdat Chiel van Wijk al snel uitviel, moest debuterend trainer Richard Verwoert (Arjo kon er die ochtend niet bij zijn) gaan improviseren. Hij deed hier en daar wat aanpassingen en dat pakte na later bleek heel goed uit.

RVW kwam nog wel na twintig minuten op een 0-1 voorsprong, maar na een lekkere kop warme thee in de rust en met Mark Esman in de spits, hij werd uit de training bij ONA 1 gehaald, (met toestemming van de hoofdtrainer) ging ONA de tweede helft vol op de aanval spelen.

Michiel Schuur, onze benjamin, maakte vlak na rust de gelijkmaker, gevolgd door de 2-1 van Mark ( het shirt met nr. 14 bracht hem geluk). Met het sterke centrale duo Ronald en Carlo, stond het achterin als een huis. Het middenveld, met de in de competitie debuterende Erwin van Dorland, domineerde en voorin waren de spitsen zo scherp als een mes.

Nadat Jan-Willem een inzet van de doellijn gehaald zag worden, was het even later wel raak. Na een assist van Mark trof hij nu wel doel 3-1. Tien minuten later maakte hij ook de 4-1, wederom uit een assist van Mark. RVW kwam nog wel terug tot 4-2. Bij deze stand kende de scheidsrechter de bezoekers ook nog een penalty toe. Deze werd op bekwame wijze gestopt door doelman Martin Oldenmenger.

Vlak voor tijd maakte Mark zijn tweede doelpunt en zo was de eerste overwinning voor ONA een feit 5-2!  Na afloop werd er samen met een aantal spelers van RVW nog een lekker glaasje bier op gedronken.