4 - 2

ONA'53 3

Mannen zondag, 3, 5e klasse 02

22 september 2013 11:45

Na een nederlaag vorige week tegen Victoria 25 toog ONA 3 (zon) naar Wijchen voor de uitwedstrijd tegen AWC 6. ONA, met de van vakantie teruggekeerde Mathijs Coppes in de gelederen, begon wat rommelig aan de wedstrijd. De eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg, maar goed keeperswerk van Erik Berends voorkwam een vroege achterstand. ONA creëerde zelf ook een paar kleine kansjes, maar tot scoren kwam het niet.

Het was dan ook AWC dat na 15 minuten op 1-0 kwam en daarna vlot uitliep naar 2-0 en 3-0 door een paar snelle counters. ONA moest door blessures van Michiel van Wijk en de weer op het oude nest teruggekeerde Rutger Jolink (vervangen door Richard Janssen en Arjo Kok) al voor rust twee keer wisselen.

Na rust kwam daar ook nog Harrie Folmer bij waardoor ONA al snel door haar wissels heen was. Met Erik nu als veldspeler en Martin Oldemenger (ook weer op het oude nest teruggekeerd) in het doel, kreeg ONA iets meer grip op de wedstrijd. Jammer was dat Mathijs het vizier niet helemaal op scherp had staan waardoor er een aantal van zijn snoeiharde afstandsschoten het doel misten. De schoten die wel op doel kwamen, werden gepareerd door de Wijchense goalie.

Het betere spel van ONA leverde dan ook halverwege de tweede helft twee doelpunten op. De 3-1 kwam van de voet van Mathijs (penalty), de 3-2 van Jan-Willem Verwoert. Hij passeerde de keeper met een schitterende lob. Toch bleef AWC gevaarlijk in de counter en dat resulteerde dan ook in de 4-2. In plaats van te fluiten voor een overtreding op Erik, liet de scheidsrechter doorspelen. Deze tegenaanval werd door Richard J. op onreglementaire wijze gestuit. Op de daaropvolgende vrije trap moest ONA goalie Martin het antwoord schuldig blijven.

Hierna kreeg ONA nog een paar kansen, maar ook deze konden niet verzilverd worden.

Zo keerde ONA met lege handen terug naar Wageningen waar het a.s. Zondag om 10.30 uur speelt tegen Ewijk 3.

Bron: Arjo Kok