0 - 1

Driel 4 (zon)

Mannen Zondag reserve, 3, 5e klasse 04

8 mei 2013 19:30

ONA 3 (zon) heeft een gevoelige nederlaag geleden in de strijd om de derde periodetitel. Tegen RKSV Driel 4 werd er op een slecht bespeelbaar veld met 0-1 verloren. ONA begon aan de wedstrijd met goede moed, maar in de eerste helft was dat niet te zien. Alle duels werden verloren, passes kwamen niet aan en er werden maar weinig kansen gecreëerd. Het was aan ONA goalie Erik Berends te danken dat het bij rust maar 0-1 stond.

De gasten uit Driel speelde het spelletje goed en slim door het balletje te laten rollen en hadden veel lopende mensen waar ONA geen grip op kreeg. Nadat Driel al een aantal kansen om zeep had geholpen, was het na 25 minuten toch raak. Hun nr. 10, een redelijk goede speler, kreeg alle ruimte om van 18 meter de bal achter doelman Erik te krullen. Dit was zoals gezegd ook de ruststand.

Doordat Simon voor rust en Peter en Dirk (gescheurde kin, 4 hechtingen) na rust uitvielen, was de trainer door al zijn wissels heen. Maar ONA toonde in de tweede helft aan dat het best kan voetballen. Het creëerde een veldoverwicht en een aantal kansen op de gelijkmaker, maar die waren niet aan Marcel, Nino en Jan-Willem besteed.

Zo eindigde deze wedstrijd dus in een 0-1 nederlaag en loopt ONA misschien de felbegeerde derde periodetitel mis. Maar er is nog hoop op deze titel, want doordat de concurrentie ook verloor en nr.1 RVW al een periode heeft, kan ONA als het tweede eindigt in de derde periode alsnog een ticket voor de nacompetitie bemachtigen. Maar dan zal er zondag wel gewonnen moeten worden van AWC uit Wijchen.