1 - 4

ONA'53 JO13-1

D-Pupillen, D1, 1e klasse 2

20 april 2013 12:00

Als het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter klinkt mag ONA D1 aftrappen voor het duel Albatross D1 – ONA D1. ONA begint goed aan de wedstrijd en speelt goed voetbal. ONA speelt goed samen met elkaar en daarom krijgt Albatross het gelijk moeilijk.

Na 10 minuten krijgt ONA de eerste echt grote kans op doel, maar de keeper pakt hem. 2 minuten later geeft Bjorn een mooie steekbal tussen de verdedigers van Albatross door waarna Kay het goed afmaakt en zo is het dus 0 – 1 voor ONA. ONA krijgt veel kansen maar vergeet de bal in het doel te schieten.

Na 22 minuten gespeeld te hebben schiet Kay maar weer is een keer op het doel van Albatros en het is een goed schot waardoor de keeper de bal niet klem vast kan pakken en in de rebound schoot Bjorn de bal in het goal, maar de scheids fluit voor buitenspel en daardoor telt het doelpunt niet terwijl dat helemaal niet klopt! 4 minuten later begint Kay aan een mooie solo waarna hij de bal achter de keeper in het doel schiet.

ONA komt op een voorsprong van 0 – 2. Albatross krijgt een grote kans na een goeie actie van hun rechtsbuiten die het strafschopgebied in loopt en terwijl Steijn valt slaat hij de bal met zijn hand weg. Een terechte penalty voor Albatross en de aanvoerder schiet de penalty in het doel dus is het 1 – 2. Vlak na de 1 – 2 is het rust. Als het fluitsignaal voor de tweede helft klinkt trapt Albatross af voor de tweede helft.

Ook in de tweede helft blijft ONA goed en leuk voetballen waardoor Albatross bijna geen kansen meer krijgt in de tweede helft. 16 minuten na rust krijgt ONA een corner. Bjorn neemt de corner goed waardoor Kay de bal in het doel kan koppen en zo maakt Kay zijn hattrick en de 1 – 3.  3 minuten nadat Kay zijn hattrick maakte word hij er door de scheids uitgestuurd en moet ONA 5 minuten met 10 man spelen, maar ook met 10 man gaat het goed met ONA.

ONA krijgt nog veel kansen maar het laatste doelpunt is misschien nog wel de mooiste van alle 4. Nando krijgt de bal behoud goed het overzicht en geeft een mooie voorzet op Nikos die de bal goed aanneemt en zelf kan schieten maar hij legt de bal af op Luuk die daardoor voor open goal kan inschieten. De wedstrijd tussen ONA D1 en Albatross D1 eindigt uiteindelijk dus in 1 – 4 en de spelers van ONA D1 kunnen trots op zichzelf zijn want zij hebben heel goed gevoetbald!