4 - 6

ONA'53 3 (zon)

Mannen Zondag reserve, 3, 5e klasse 04

3 maart 2013 10:30

Met maar elf spelers vertrok ONA 3 zondag naar Heteren voor de uitwedstrijd tegen SDOO. Deze wedstrijden zijn altijd goed voor veel doelpunten (nu is dat bij ONA 3 zon altijd wel het geval). Na later zou blijken, deze wedstrijd weer.

ONA begon in een 4-4-2 opstelling en dat wierp direct al zijn vruchten af. Na vijf minuten spelen belandde een schot van Marcel ten Böhmer via de vingertoppen van de SDOO keeper op de lat. Na tien minuten was het dan toch raak. Richard Janssen werd goed vrij gespeeld voor de goal en hij rondde dan ook schitterend af 0-1. ONA ging door en de ene goede aanval na de andere werd er op de grasmat gelegd.

Marcel was dicht bij de 0-2, maar zijn schot belandde op de paal. SDOO deed na twintig minuten spelen iets terug. Een vrije trap werd lichtelijk verkeerd beoordeeld door keeper Aman 1-1. Vlak daarna kwam SDOO op 2-1 door onnauwkeurig verdedigen van ONA.

ONA liet zich niet kennen en na een prachtige aanval over vier schijven was het weer Richard die scoorde 2-2. Na een half uur spelen ging Simon Boone op avontuur maar zijn schot met links werd goed door de keeper uit de kruising gehaald. ONA kreeg legio kansen alleen was men niet scherp in de afronding. Maar vlak voor rust was daar Michiel Schuur die na een schitterende aanval via Simon, Marcel en Jeffrey de bal hard achter de keeper knalde.

Na rust ging ONA gewoon door met goed voetballen. SDOO kwam er niet aan te pas en na tien minuten in de tweede helft was het Jeffrey die ONA naar een 2-4 voorsprong kopte uit een corner van Marcel. SDOO leek terug te komen in de wedstrijd, maar de door Paul Beumer veroorzaakte strafschop werd goed gekeerd door Aman. Dit was het sein voor ONA om door te drukken. Uit de vele kansen die ONA kreeg werd uiteindelijk nog twee keer gescoord door Marcel en Dirk. SDOO scoorde nog twee maal tegen maar verder liet ONA het niet komen. De score had nog veel hoger uit kunnen vallen als Simon zijn schitterende stifbal niet op de lat had geschoten en Jeffrey iets gelukkiger in de afronding was geweest.

Al met al een dik verdiende overwinning voor ONA dat zonder wisselspelers,met veel passie en inzet én met goed spel de wedstrijd beheerste.

Op zondag 17 maart speelt ONA haar eerstvolgende wedstrijd thuis tegen Driel 4.