4 - 2

ONA'53 3 (zon)

Mannen Zondag reserve, 3, 5e klasse 04

3 februari 2013 11:00

In het hele land werden wedstrijden afgelast of op alternatief gras (lees kunstgras) gespeeld. De dagen voorafgaand waren niet hoopvol voor het doorgaan, dus had het derde een voorschot te nemen door een training in te lassen. Echter om 9 uur in de ochtend was nog niet bekend of er wel of niet gespeeld kon worden dus verzamelde iedereen zich in de kantine. De uitwedstrijd was tegen Driel en dat was altijd een garantie voor een zwaar veld.

Met een relatief brede groep gingen de mannen van Arjo richting Driel. Naast de vaste kern van mensen waren ook 2 supporters die de moeite hadden genomen om te kijken. De supporters (gebroeders Verwoert) zagen dat er in een 4-3-3 opstelling begonnen werd aan de wedstrijd.

De wedstrijd begon en beide ploegen deelde wat spelden prikjes uit. Langzaam kwam het derde beter in de wedstrijd en uit een goede pass van Simon kwam Richard J ineens voor de keeper te staan. Richard J aarzelde geen moment en plaatste de bal in de verre hoek en het derde stond met 0-1 voor.  Tegenstander Driel liet het niet erbij zitten en viel aan, uit 1 van de aanvallen werd het al weer 1-1.

De wind speelde de eerste helft een belangrijke rol en daardoor kreeg het derde meer grip op de wedstrijd. Na een goede uitbraak kreeg Marcel de bal en die zocht de achterlijn op. Nino zag dat en sprintte richting de eerste paal. Marcel gaf de bal perfect voor en zo kon Nino met zijn hoofd voor de 1-2 zorgen en dit was dan ook de ruststand.

Na de rust was het nog harder gaan waaien en deze wind ging in de 2e helft een grote rol spelen. De 2e helft had Driel de wind letterlijk in de rug en dat zorgde er voor dat het derde moeilijk van de goal kon spelen. Echter probeerde het derde voetballend de zaken op te lossen en zo min mogelijk de lange bal te hanteren. Na een minuut of 7 was er een misverstand tussen Chiel van Wijk en Harrie waardoor de spits van Driel alleen op keeper Aman af kon gaan. De spits ronde koel af en de wedstrijd was weer in evenwicht.

Gelukkig bleef het derde goed voetballen echter deze keer was het keeper Aman die in de fout ging en de bal zo inleverde bij de tegenstander die in de korte hoek binnen schoot.  Bij de stand van 3-2 ging het derde meer risico nemen en helaas was het weer een fout achterin wat de 4-2 opleverde. Harrie probeerde de bal naar de zijkant te spelen echter raakte hij de bal niet lekker waardoor de middenvelder van Driel de bal onderschepte. Die bedacht zich geen moment en schoot de bal van een meter of 25 over Aman in de goal.

Het derde probeerde in de laatste 15 minuten nog druk te zetten en dat lukte behoorlijk. Driel kwam er niet meer uit, echter uitgespeelde kansen kwamen er niet. De keeper redde nog een paar keer op schoten van het derde en zo bleef het 4-2.

Al met al een teleurstellend resultaat omdat iedereen het gevoel had dat er meer in zat deze ochtend.  Gelukkig krijgen we Driel nog thuis en dan kunnen we onze revanche nog nemen. De middag was helaas niet echt een succes voor het eerste en doordat zij ook verloren kan je het met recht een zwarte zondag noemen. Gelukkig was het bier goed en daar werd ook genoeg van gedronken… de derde helft was zoals zo vaak wel voor het derde.

Bron: Richard Janssen