Mannen Zondag reserve, 3, 5e klasse 04

21 oktober 2012 10:30

Scheidsrechter

Bloksma, P.J.

Om 9.10 op het fietsje richting ONA kantine voor de wedstrijd ONA 3 zon – Dio 30 4. Zouden we vandaag wel genoeg spelers hebben, vroeg ik mij af. Eenmaal in de kantine aangekomen bleken er drie man te zitten, maar naarmate de klok naar half tien gleed, kwamen er steeds meer bij. Dit resulteerde in een aantal van maar liefs 16 spelers. Een waar luxe probleem voor de leiding van ONA 3.

André K. had voor deze gelegenheid 6 kilo kippenpootjes klaargemaakt. Deze stonden om half tien dan ook al op een laag pitje te pruttelen.

Maar eerst moest er nog wel even gewonnen worden. ONA begon zeer sterk aan de wedstrijd. Binnen een kwartier stond er al een stand van 2-0 op het scorebord door doelpunten van Richard J. en Ronald v.d. S. ONA was de veel betere ploeg en had eigenlijk geen kind aan Dio. De 3-0 liet ook niet lang op zich wachten. Marcel ten B. passeerde de Drutense doelman van zo’n 18 meter met een fantastische lob.

Het massaal toegestroomde publiek begon al “tien,tien,tien”te roepen. Niet veel later stond ook de 4-0 op het bord. Belg Simon B. zag de keeper van Dio te ver voor zijn doel staan en schoot de bal van een kleine 35 meter subliem over hem heen. Dit moest de doodsteek voor Dio zijn, maar ONA dacht wat gas terug te moeten nemen. Hierdoor werd het spel slechter en Dio kwam terug in de wedstrijd. Door een buitenspel doelpunt en een vrije trap werd het nog voor rust 4-2.

Na rust met Carlo L. en Harrie F. in de ploeg ging ONA op zoek naar nog meer doelpunten. Maar in plaats daarvan ging men steeds slechter spelen. Dio rook haar kansen en kwam na weer een buitenspel doelpunt op 4-3. Grensrechter Paul B. vlagde wederom, maar de verder goed leidende scheidsrechter negeerde zijn vlagsignaal. Hierna kreeg Paul, die anders altijd de rust zelve is, het even met de leidsman aan de (vlaggen)stok.

Nadat de gemoederen tussen beide heren gesust waren, moest Ona laten zien waar het in de eerste helft mee opgehouden was nl scoren. Dit gebeurde gelukkig ook. Met Richard V. en Jan “Limburg” G. in de ploeg liep ONA door doelpunten van Marcel ten B. (2x) en Harrie F. uit naar een 7-3 eindstand.

Na afloop werd er heerlijk gesmuld van de kippenpootjes met chilisaus en speciaal door Ronald v.d. S. geregelde ketjapsaus van de Mongool.

Het bleef nog lang onrustig op sportpark van Kettwich-Verschuur!!