SDOO 3 (zon)

Mannen Zondag reserve, 3, 5e klasse 04

30 september 2012 10:30

De herfst begint in te vallen maar de laatste dagen van September zijn toch nog erg goed qua weer. Zo scheen heerlijk de zon en was het goed weer om te voetballen. Het was een drukke dag op het sportpark, zowel het eerste, tweede als derde moesten thuis voetballen. 9 punten zou dus een supersunday zijn!

Eerst maar eens het derde dat toepasselijk op het derde veld moest spelen. De tegenstander was zeker geen onbekende namelijk SDOO. Dit was in het verleden altijd een zeer lastige tegenstander met allemaal spelers die op een hoog niveau gespeeld hebben. Echter lagen er ook mogelijkheden omdat ze toch de tegenstander ook lieten voetballen. Het kon dus een leuk potje voetbal worden voor de neutrale toeschouwer.

Aangezien SDOO ook in het rood en wit speelt moesten we aantreden in het blauw. Door persoonlijke problemen werd er in de opstelling geschoven. Wat een zeer groot gemis was dat sterspeler Paul Beumer wegens ziekte niet kon spelen. Gelukkig was hij wel aanwezig om als een Louis van Gaal aanwijzingen te geven. Andere afwezigen waren Jan Willem Verwoert en Marcel ten Bohmer.

De wedstrijd begon en gelukkig begonnen we niet zoals vorige week dat we naar een paar minuten al tegen een 0-1 achterstand aankeken. Beide ploegen zochten in het begin voorzichtig de aanval. Maar de eerste gevaarlijke aanval van SDOO was wel meteen raak. Het was een wereld doelpunt van Dirk Melgers. De bal werd van de zijkant voorgezet en Dirk kopte de bal onberispelijk binnen. Helaas voor het derde was dat dus een eigen doelpunt. Hierna begon SDOO beter te voetballen en rolde de ene naar de andere aanval op het doel van ONA af. Al snel werd het ook 0-2 na een knappe aanval.

Daarna was het wederom Dirk die de bal weg probeerde te werken en ongelukkigerwijs zijn poging in eigen doel zag belanden en zo stond het met een half uur al 0-3. De druk van SDOO bleef onverminderd groot en aanvoerder Chiel probeerde een voorzet aannemen in zijn eigen zestien. Helaas viel de bal niet dood op zijn borst en stuiterde die precies voor de voeten van een aanvaller van SDOO die gemakkelijk de 0-4 binnen schoot.

Voor de rust werd het ook nog 0-5 en de wedstrijd was gespeeld. Arjo probeerde in de rust nog wat om te zetten in het elftal om toch een dragelijke uitslag neer te zetten. Zo was hij zelf al voor de rust ingevallen voor Harrie en ook Aman was er bij gekomen. De ongekende luxe voor de wedstrijd van 4 keepers was ook nodig want keeper Nick kon door een enkel blessure niet verder spelen en zo kwam Erik in het goal te staan.

De tweede helft ging wel beter, mede omdat er beter gevoetbald werd en SDOO nam ook wat gas terug. Echter kon het derde niet voorkomen dat ook de 0-6 nog binnen geschoten werd. Dirk was in de eerste helft al trefzeker geweest en in de tweede helft wilde hij toch laten zien dat hij ook nog in het juiste doel kon scoren… Na en geweldige slalom schoot hij de bal op de paal. De bal werd door Richard Janssen opgepikt en hij gooide de bal voor de goal waar Michel stond en goed de bal kon inkoppen. Zo werd de stand wat dragelijker met 1-6. Echter scoorde SDOO hierna ook nog de 1-7 en werd het toch een grote uitslag.

Na de wedstrijd baalde de mannen van Arjo omdat ze net de 0 niet hadden konden houden. Bedankt Michel ;) !!! Gelukkig leed de uitslag niet onder de gezelligheid van het elftal en de derde helft was als vanouds.

Om niet helemaal in de olie te zitten ging iedereen toch nog bij het eerste kijken en zagen dat die met goed voetbal de eerste helft afsloten met 1-0. Toen naar 85 minuten de stand 1-3 was werd toch voor het ergste gevreesd dat er verloren zou worden door het eerste. Echter toonde ONA zich erg veerkrachtig en kon in de laatste minuut van de blessuretijd Vincent Bor de penalty benutten en zo de 3-3 binnen schieten.

Na de wedstrijd moest er nog een bardienst gedraaid worden en ik wil nog even de mensen bedanken die dat samen met mij gedaan hebben. Chiel, Simon en Aman bedankt mannen top werk!!!

Bron: Richard Janssen