Datum

23 september 2012 9:30

Accommodatie

Onbekend

Zondagmorgen 23 september speelde ONA 3 (zon) een uitwedstrijd bij het Wychense Awc. Het aanvangstijdstip was 9.30 uur. Dit is toch echt een pupillentijd om te voetballen. Om 8.15 uur verzamelden de manschappen zich in de ONA kantine en na het nuttigen van een bakkie leut werd de tom tom ingesteld en werd er koers gezet richting Wychen.

De tom tom is best een handig ding, alleen deze ochtend niet. Het apparaat gaf niet aan dat er in Wychen een wegomleiding was, dus moest het hele gezelschap een aantal kilometers omrijden om vervolgens op sportpark de Wycherd aan te komen. Veel te laat dus. Men arriveerde er om 9.25 uur. De wedstrijd begon daardoor 15 minuten later, en van een goede warming up was natuurlijk geen sprake. Daarbij kreeg leider André Koedam het ook nog eens aan de stok met de scheidsrechter, omdat hij vergeten was de rugnummers in te vullen.

De wedstrijd was nog geen 3 minuten oud, toen de normaal altijd zeer sterk spelende en aanvallend ingestelde rechtsback Ronald van der Straten in de fout ging. Hij verspeelde de bal achterin en de linksbuiten van Awc wist wel raad met dit cadeautje. 1-0. Voordat iedereen het in de gaten had lagen de 2-0 en 3-0 er ook binnen het kwartier in.

ONA moest even wakker geschudt worden, en toen dat eenmaal gebeurd was, begon men te voetballen. Dit resulteerde in een aantal goede mogelijkheden, maar deze waren niet besteed aan de voorwaartsen. ONA bleef aanvallen, maar daardoor gaf het veel ruimte achterin weg en counterde Awc naar een 4-0 ruststand. Na rust een nog aanvallender ONA. Met maar liefst 4 spitsen zocht men de aanval. Dit resulteerde wel in de 4-1 van Marcel ten Böhmer. Maar weer uit een counter scoorde Awc 5-1. Richard Janssen maakte niet veel later 5-2 en als de scheidsrechter iets beter had opgelet dan had ONA zeker 2 penalty’s moeten krijgen. Die kreeg het niet en uiteindelijk werd het vlak voor tijd nog 6-2. Een ietwat geflatteerde uitslag, zeker gezien het vertoonde spel van ONA in de tweede helft.

A.s. zondag speelt ONA 3 op sportpark van Ketwich Verschuur tegen Sdoo 3. Aanvang 10.30 uur. (Dat is een betere tijd.)