1 - 1

Beuningse Boys 6 (zon)

Mannen Zondag reserve, 3, 5e klasse 04

16 september 2012 10:30

Na een lange zomerstop en wat wedstrijdjes voor de beker was het eindelijk zover. De competitie zou gaan beginnen voor het derde. De trainingen waren scherp en we waren echt toe aan een wedstrijd voor het echie! Vanwege de kraker die middag tussen Ona en Wavv leek het mij verstandig om op de fiets te gaan zodat na de wedstrijd een biertje genuttigd kon worden. Halverwege de fietsrit stond Ronald al te wachten en samen fietste we al pratend rustig naar de kantine. Daar aangekomen waren de eerste mensen van onze tegenstander Beuningse Boys er ook al.

Vooraf leek het al een zware pot te worden aangezien de gemiddelde leeftijd van onze tegenstander een stukje lager was dan die van ons. Gelukkig hadden we de beschikking over Michel Meijnen en die starte als laatste man. Na een korte warming-up kon de wedstrijd door de scheidsrechter in gang gezet worden.

Het begin van de wedstrijd was aftasten van beide kanten. Het was wel duidelijk dat beide ploegen wilde voetballen en het initiatief wilde pakken. Vooral de laatste man van Beuningse Boys moest in de gaten gehouden worden want die kwam regelmatig opstomen en kon de lange bal goed neerleggen. Aan de kant van het derde was Marcel zoals wel vaker de gevaarlijkste man en hij was het dan ook die met een vrije trap de 1-0 binnen schoot. Natuurlijk had Michel dit al van te voren gezien en hij liep voor de vrije trap genomen werd al terug naar zijn eigen helft, met de woorden die gaat er wel in. En op dat moment was het derde dan ook de bovenliggende partij al kwamen daar niet echt grote kansen uit.

In de rust werd er gewisseld en kwamen nieuwe mensen in het veld die het derde van vers bloed moesten voorzien. Halverwege de 2e helft leek het onvriendelijk te worden toen Richard J van achter werd gehaakt en even verhaal ging halen. Kort daarop kwam hij ook te onbesuisd in en was het een verstandige beslissing van Arjo om hem naar de bank te halen om af te koelen.

Helaas kreeg Beuningse Boys 10 minuten voor tijd een vrije trap aan de rand van de 16 meter en deze werd scherp en hard in de kruising geschoten waardoor het 1-1 werd. En op dat moment was het ook terecht dat het gelijk stond. Daarna kreeg Beuningse Boys nog een grote kans om de winst naar zich toe te trekken alleen was de voorzet te scherp en bleef het bij 1-1.

Voor het derde was de uitslag een beetje een domper, want als die vrije trap er niet in gegaan was had er 1-0 aan het einde van de wedstrijd op het scorebord gestaan. Een andere domper was dat zowel Dolly als Arjo met spierblessures het einde van de wedstrijd niet haalde en we nog maar af moeten wachten of ze zondag weer kunnen spelen.

Na de wedstrijd werd het natuurlijk nog gezellig onder het genot van een potje bier, en in navolging van het derde speelde ook het eerst gelijk.

Bron: Richard Janssen