Bennekom D2

D-Pupillen, D1, 2e klasse 05

21 april 2012 11:30

Eindelijk was het zover, het sleutelduel ONA D1 versus Bennekom D2. Weken is hier naar toegeleefd. Er werden zelf extra trainingen ingelast om zo goed mogelijk voor de dag te komen.Zaterdag 21 april om half 12 werd er afgetrapt. Aan alles was te merken dat het hier ergens om ging. Er was een grote publieke belangstelling en de spanning was van de gezichten af te lezen.

Beide ploegen voetbalden voor de overwinning en er ontstonden kansen over en weer. Zowel Job als Nando kregen goede kansen om te scoren en Bas schoot na een goed genomen corner op de paal. Het grote gevaar bij Bennekom (de rechterspit) werd op vakkundige wijze door Sven geëlimineerd. Ook Bennekom creerde een aantal goede scoringsmogelijkheden. De ballen gingen net over, naast, op de lat of werden door de goed keepende Rick gevangen.
Bede ploegen houden elkaar in evenwicht en tegen het eind van de eerste helft wordt de passing slordiger. Wellicht dat een aantal blessures hieraan debet zijn. Sven komt lelijk ten val en blesseert zijn pols en Menno valt misselijk uit.

In de rust worden de puntjes op de i gezet. De spelers betreden vastberaden het veld en nemen vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief in handen. Na 5 minuten lanceert de goed invallende Wilco een bekeken schot op goal welke maar net naast gaat. Kort hierop verovert Sven in de verdediging de bal en stoomt op naar het middenveld. Met een goede pass wordt Job aangespeeld en hij weet  het net koelbloedig te vinden. ONA staat voor met 1-0. Deze goal komt als een bevrijding. Bennekom gaat op zoek naar de gelijkmaker en er ontstaat meer ruimte. ONA weet hier goed mee om te gaan.

Er wordt sterk verdedigd en de spelers weten elkaar goed te vinden. Er ontstaan meer kansen en het wachten is op een extra goal. Na een corner van Bennekom vindt een snelle uitval plaats wat resulteert in een corner voor ONA. Uit deze corner wordt Bjorn aangespeeld die zich vervolgens vrij speelt om op fraaie wijze af te ronden, 2-0. Na het fluitsignaal verlaat ONA in jubelstemming het veld. ONA wint met 2-0 en heeft het kampioenschap in beeld. Na de wedstrijd bleef Sven last houden van een pijnlijke pols die hij opliep in de eerste helft. Voor de zekerheid zijn we toch maar naar het ziekenhuis gegaan. Uit de foto’s bleek de pols gebroken te zijn. Hierdoor is Sven een aantal weken uitgeschakeld.