Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ONA ’53 3 zaterdag: Bennekom 4 – GVC 2

23 april 2024 17:00

Zaterdag stond de wedstrijd ONA ’53 3 – Advendo ’57 3 op het programma. Misschien was het u ontgaan, maar het had de hele week geregend. Zelfs zoveel dat de natuur- en kunstgrasvelden onder water stonden op het sportpark Ketwich Verschuur. Daarop besloten een sportpark verder te kijken, want op het Eikelhof stond de kraker Bennekom 4 – GVC 2 op het programma. De nummer 1 tegen de nummer 3.

De wedstrijd startte om 13:00 onder leiding van Noud de Bruijn. De beginfase was verrassend voor Bennekom. Ze verstoorden al snel de opbouw van GVC en zochten dan snel de voorwaartsen, waaronder veteraan David Vonk. De eerste kansjes waren voor Bennekom, maar de stand bleef 0-0. Na 15 minuten was Bennekom uitgeraasd en nam GVC het initiatief over. Met vlot combinatiespel zochten ze de aanval. Abel Drost raakte de paal uit een van die aanvallen. 10 minuten later was het alsnog raak na een goede aanval werkte Emre ‘Cem’ Pekcan de bal achter de Bennekomse keeper, 0-1. Een verdiende voorsprong en tevens ook de ruststand.

Het was een pittige eerste helft, ook voor ons. Dennie bedacht zich geen moment en trok een ‘sprint’ naar de kantine. Een van de betere loopacties deze middag. Daar kan Ferdy nog wat van leren.

Ook de tweede helft hield GVC op het Bennekomse doel. Het was door opperveteraan en tevens man-of-the-match Jan Veldhuizen dat de schade beperkt bleef. Toch wist GVC nog een kans te verzilveren. Aanvaller Abel schoot koeltjes de 0-2 binnen. Bennekom ging opportunistischer spelen. Het spelbeeld draaide en Bennekom werd gevaarlijker. Voordat we het wisten maakte David Vonk de aansluitingstreffer, 1-2. Niet veel later mocht Bennekom aanleggen voor een vrije bal Dylan Donkelaar nam een aanloop en via de muur verdween de bal achter Kostas Oroilidis. We stonden op de bank! De blessuretijd kwam eraan. Noud de Bruijn trok maar liefst 8 minuten erbij. 1 minuut teveel, want in de 97e minuut maakte goudhaantje Emre ‘Cem’ Pekcan zijn tweede en de 2-3 voor GVC. Tijd om de kantine in te gaan.

De bank: Ferdy, Sylvian, Melvin, Dennie, Martijn, Sjon, Jeoffrey, Jochem en Timo

Bron: ONA '53 3 Zaterdag