Spannende topper voor ONA ’53 3 zaterdag in Ede

19 april 2024 7:30

Zaterdag 13 april, mooi weer en een prima veldje op de Peppelensteeg 5 te Ede. Vandaag stond de wedstrijd tegen Blauw Geel 4 op het programma. Momenteel de nummer 3 op de ranglijst (vorige week nog nummer 1). Zelf staan wij op de tweede plek. Een echte topper dus!

De wedstrijd startte om 15:00. Je kon zien dat iedereen uitgeslapen was. We begonnen dan ook fel en waren heer en meester op het veld. De eerste goal kon niet uitblijven. Annejan kwam door op rechts, gaf de bal mee op Steven, die op zijn beurt de Blauw-gelige keeper kansloos liet met een mooi schot, 0-1. Ondertussen begon de Edese scheidsrechter steeds meer zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Na een halfuur werd Timo hardgeraakt, Donny zijn gevoel voor onrecht speelde op en zei tegen de scheids: “Scheids, dit is toch een overtreding”. De grillige scheidsrechter was hier niet van gediend en gaf een gele kaart. Iedereen was in de war, maar vooral Sjon die op de bank zat. Hij kwam het veld in om Timo van het veld te halen. We weten nog steeds niet waarom. Donny 10 minuten eruit en in die 10 minuten scoorden Blauw Geel onverdiend de 1-1. Vlak voor rust kreeg Steven de uitgelezen mogelijkheid om de 1-2 te maken, maar hij miste terwijl Jochem helemaal vrij stond.

In de rust besloten we de opstelling om te gooien om de scheidsrechter op een dwaalspoor te zetten. De tweede helft was nog geen 3 minuten oud of Ewoud kreeg een gele kaart. Niet voor praten, maar voor vermeend natrappen. Op de bank bleef ie maar praten, Bas ‘Solo’ Troost moest hem kalmeren. Toen de 10 minuten voorbij waren besloot de trainer Jochem er weer in te brengen in plaats van Ewoud. Hij was kwaad en zei dat ie naar huis ging. Helaas was hij vergeten dat ie niet met de auto was. Hij zou er later nog inkomen voor de geblesseerde Melvin, wiens blessure gelukkig mee lijkt te vallen. De tweede helft kabbelde voort. Een afgeslagen corner kwam weer bij Jeoffrey terecht, hij leek voor te geven, maar de bal viel binnen bij de tweede paal, 1-2! Nu dichthouden zou je denken. Steven kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de 1-3 te maken, maar miste. Nog geen 2 minuten later lag de bal achter de sterk keepende Nick, 2-2. Met een gelijkspel zouden we de aansluiting met GVC verliezen. We zaten inmiddels in de blessuretijd. Timo veroverde de bal op het middenveld, de bal kwam bij Ewoud met een slim tikje bezorgde hij de bal bij Jochem, die stak met zachte voetjes Emiel weg, Emiel schoof de bal langs de keeper.. op de paal.. via een mooie carambole ging de bal toch binnen, 93e minuut, 2-3!!!