17 april 2024 8:00

Ronald Esman

Midden in de nacht mochten we ons verzamelen, dit om om half 10 in de ochtend te voetballen tegen de Bataven uit Gendt. Een van onze auto dacht dat we moesten voetballen in Gent (Belgie) en deed vijf kwartier over deze trip.

Vorige week hadden we ruim gewonnen, door enkele blessures moeste succescoach Leander weer sleutelen aan de ideale elf. We begonnen met Ivo op de goal, Carlo en Ronald op de backs, Vincent en Peter centraal achterin. De gemiddelde leeftijd van onze defensie was nu 44,7 jaar oud. Op het middenveld speelden Reza, Joep, Loris in dienst van Remon. Voorin Yasin en Amir.
We begonnen de wedstrijd vertrouwd, we hadden de bal veelvuldig en kregen wat halve kansen. We kregen de bal er nog niet in. Vooral Amir en Yasin hadden moeite om hun uitstekende keeper te verschalken. Op slag van rust dachten we op voorsprong te komen, echter was de grens van de Batavieren zeer scherp en keurde het doelpunt van Amir terecht af. We gingen doelpuntloos rusten.

Na de rust ontbrandde de wedstrijd, het was de eerste kans van de thuisploeg die er meteen in ging. Een schot van een meter of 18 viel pardoes in het zijnet : 1-0
We gingen nu met twee verdedigers spelen en gingen vol in de aanval. Na het missen van wat kansen was het laatste man Vincent die eindelijk de gelijkmaker binnen tikte. Het was nu wachten op meer doelpunten van onze kant. Het was echter de ploeg uit Gendt die twee keer scoorde binnen 7 minuten, zo scoorden ze met drie halve kansen drie keer : 3-1
We gingen nu met zes aanvallers spelen, we regen we de kansen aaneen: Yasin, Joep en Carlo kregen de bal er niet in. Vijf minuten voor tijd maakte we toch een doelpunt, Yasin kreeg de bal in de kluts tegen de touwen. Het slotoffensief was nu begonnen, vele kansen volgende ook, maar we kregen het leder er niet in, kopballen van Joep en de bijna 50-jarige Ronald VDS misten op een haar na het doel. In de laatste secondes van de wedstrijd kregen we nog een kans, na een handig versierde vrije trap kreeg Loris de ideale gelegenheid om zijn traptechniek te etaleren. Zijn vrije trap was hard, bezat veel curve, de keeper was aan de grond genageld, jammergenoeg was de richting niet helemaal goed. De bal belandde twee weilanden verderop.

De uitstekende scheidsrechter floot voor het einde van deze bizarre partij, we waren veel en veel beter, kregen meer dan tien kansen, de tegenstander is letterlijk maar 5 x over de middenlijn geweest, toch kregen we het voor elkaar om te verliezen. Gelukkig was het alweer kwart over 11 in de ochtend en konden we aan het bier.

Volgende week de derby tegen GVC, komt dat zien.