ONA ’53 3 zaterdag klimt op de ranglijst

16 april 2024 14:45

Zaterdag 6 april speelden wij tegen thuis tegen de jonge honden van DTS 4. Voordat de wedstrijd was begonnen, was de strijd al gaande. DTS deed hun warming-up aan onze kant van het veld. Wij vroegen of ze naar de andere kant wilden gaan, maar dit weigerden ze. Hierdoor deden 22 spelers de warming-up op een half veld.

Om 13:00 begon de wedstrijd echt onder leiding van Bert de Bruin. De trainer had een verrassing in petto. Melvin Beumer zat bij de selectie en begon gelijk in de basis. Zijn laatste wedstrijd dateerde uit 2020. Jesse was ook weer terug op het oude nest en verving de zieke Donny. Net als vaker dit seizoen had de tegenstander meer de bal, maar werden zij niet of nauwelijks gevaarlijk. Aan de andere kant had Melvin wat kansjes, was Jochem ongelukkig en had Timo 3 kopkansen, geen van allen werden verzilverd. Toen viel Jesper uit met een knieblessure. Je merkte gelijk dat we het kwijt waren. Nick moest tot 2 keer toe redding brengen. Toch zou de goal aan de andere kant vallen. De voor-Jesper-ingevallen Jori rende na een pass van Dylan van DTS zijn directe tegenstander voorbij en liet de keeper kansloos, 1-0! Dit was tevens ook de ruststand.

We startten de tweede helft met verse wissels Bas, Ewoud en de gebroeders Ravestein voor Jesse, Melvin, Jeoffrey en Sjon. De tweede helft kregen we veel ruimte om te voetballen. Helaas maakten we daar maar mondjes matig gebruik van. We verloren de bal te snel. De normaal balvaste Ewoud was allesbehalve balvast. Gelukkig had DTS het ook lastig aan de bal. Toch was het uitkijken voor de rappe buitenspelers uit Ede. Ook deze helft moest Nick weer 1 of 2 belangrijke reddingen maken. Toch waren de beste kansen voor ons. We zouden nog 1 keer scoren, Ewoud nam een afgeslagen corner op de slof en de keeper kon de bal alleen maar horen, 2-0!

Wederom een belangrijk potje gewonnen. Zowel Bennekom, Blauw-Geel als Fortissimo hebben punten laten liggen. Zodoende maken wij een sprongetje op de ranglijst. Volgende week de uitwedstrijd bij Blauw Geel. Tot dit weekend gingen zij aan kop, maar ze zijn gezakt naar plek 3. Bij het schrijven van dit verslag hebben we de wedstrijd tegen Blauw Geel al gespeeld. Verslag volgt later deze week.