Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ONA ’53 3 zaterdag vindt geen paaseitjes, wel 3 punten

12 april 2024 8:45

Zaterdag 30 maart moesten wij een inhaalwedstrijd spelen tegen FC Jeugd 2. De wedstrijd stond onder leiding van Guido van de Peppel. Wij waren nagenoeg compleet en moesten zelfs mensen buiten de selectie laten, ondanks dat Menno een weekendje weg was. FC Jeugd was ook compleet, maar hadden natuurlijk wel hinder van de Ramadan.

We begonnen goed aan de wedstrijd. Helaas gold dit niet voor Sylvian, ondanks een goede warming-up schoot het in zijn hamstring. Bas was zijn vervanger. Niet veel later ging Jeoffrey achter de bal staan voor een corner en net als zo vaak dit seizoen wist hij iemand te vinden. Jori knikte de bal achter de Edese keeper, 1-0! FC Jeugd schakelde een tandje bij en we werden teruggedrongen. Ondanks dat het balbezit voor FC Jeugd, stond de verdediging als een huis. Jeoffrey legde wederom aan voor een corner, nu was het Jochem die de bal op waarde wist te schatten, 2-0! Het ging er soms fel aan toe, maar de prima fluitende Guido had alles onder de controle, zodoende gingen we met een 2-0 voorsprong rusten.

Nadat wij een lekker kopje thee hadden gedronken begonnen we aan de tweede helft. Binnen 5 minuten scoorde FC Jeugd onnodig de aansluitingstreffer, 2-1. Het spel golfde een beetje op en neer, totdat Ewoud met een steekbal Jori wegstuurde, hij liep 2 man voorbij en rondde koel af, 1-3! Je zou denken wedstrijd gespeeld, maar wij lieten kansen liggen om verder uit te lopen. Per slot van rekening maakte Bas een overtreding in de zestienmeter. Guido gaf geel en penalty, waardoor Bas er 10 minuten uit moest. De penalty werd benut, 3-2. Ondanks dat we met een Basje Grandioos minder speelden, werd FC Jeugd niet meer gevaarlijk. Ewoud was er klaar mee en besloot de wedstrijd in het slot te gooien door een vrije bal binnen te schieten, 4-2.

Onder toeziend oog van vele supporters wederom 3 punten gepakt en zodoende houden we aansluiting met de top. A.s. weekend staat de wedstrijd tegen de jonge honden van DTS 4 op het programma.