Ona 3 zondag weer ouderwets op dreef.

10 april 2024 9:00

Ronald Esman

17 graden, een heerlijk zonnetje en een prima bespeelbaar hoofdveld, ideale omstandigheden voor coach Leander om te voetballen tegen RKHVV. Een paar maanden geleden speelden we uit tegen deze ploeg een van onze beste wedstrijden van het seizoen, echter verloren we die wedstrijd nipt.

We waren dus gewaarschuwd voor de ploeg uit Huissen. Onze ziekenboeg is aardig vol: we misten al aanvoerder Vincent, Jeroen, Joost en Carlo. Net voor de wedstrijd kregen we te horen dat Michel Meijnen de nacht niet goed was doorgekomen en niet op tijd fit zou zijn. Gelukkig waren Rudy en Amir fit genoeg om te beginnen.
We begonnen met Ivo op goal, op de backs Joep en Erik, centraal Peter en Ronald. Het middenrif werd gevormd door Reza, Mathijs, Remon en Amir. Voorin topscorer Ryan en Yasin.
Nadat we de toss wonnen gingen we voortvarend van start. In de eerste 5 minuten strooide Amir met heerlijke cross-passes: drie keer zette hij Yasin alleen voor de keeper, echter stond het vizier nog niet op scherp bij onze knuffel-Turk. Gelukkig was Remon de Leeuw scherp: hij stond aan het begin van alle aanvallen, jaagde meerdere middenvelder tegelijk af en was overal te vinden. Hij was een mix tussen Mark van Bommel en Zinedine Zidane, met een vleugje van Kenneth Taylor.
De eerste twee doelpunten werden dan ook voorbereid door Remon, twee keer netjes afgemaakt door Ryan Franken.

De ploeg uit Huissen wist totaal niet wat hen overkwam, voor rust scoorde Ryan 5 x, u leest het goed : 5x. Ook Yasin scoorde ook nog voor de thee: zo gingen we met een 6-0 voorsprong rusten.

In de rust kregen een paar sterkhouder rust, dit kwam het spelbeeld niet ten goede, we werden wat slordiger en kregen zelfs een corner tegen. We hielden echter de nul en door doelpunten van Yasin kwamen we zelfs op een 8-0 voorsprong. Het slotakkoord was voor kampioenenmaker Tarik Otman : na twee geweldige solo’s bracht hij de eindstand op het bord : 10-0

De tegenstander en scheids Kees vonden het nu wel genoeg, we konden met een goed gevoel aan het bier.
Volgende week tegen laagvlieger de Bataven, drie punten zijn daar dus een zekerheidje.

Op bijgaande foto ziet u de twee meest inspirerende mensen van dit seizoen : Herman en Gerda Esman, op het balkon.