Ondanks spektakel eindigt kraker op de Hoekelumse Eng onbeslist

20 maart 2024 15:00

Zaterdag 16 maart stond de wedstrijd Fortissimo 3 – ONA 3 op het programma. Een kraker in de 4e klasse 06. Voor beide ploegen volstond alleen een overwinning om in het spoor van koploper Blauw Geel te blijven en naaste belagers GVC en Bennekom voor te blijven.

Iets na 14:30 begonnen we aan de wedstrijd. Fortissimo pakte gelijk het initiatief, maar verder dan een paar afstandsschoten kwamen ze niet. Misschien dat de scheids daarom dacht Fortissimo een handje te helpen. Donny kreeg na een vermeende overtreding een gele kaart, wat op ons geweldige niveau 10 minuten eruit betekend. Ik snap dat Donny de schijn tegen heeft, maar hier was echt niks aan de hand, zelfs de spelers van Fortissimo gaven dit aan bij scheids. Helaas wilde hij van niks weten. Gelukkig kwamen we die 10 minuten ongeschonden door. Niet veel later zou Fortissimo toch scoren. Een diepe crossbal werd gegeven 2 Edese spelers tegen 3 Wageningers, toch viel de bal op een hoofd van een aanvaller en met een prachtige curve ging deze over Nick heen, 1-0. Het spelbeeld bleef hetzelfde en we leken met dezelfde stand te gaan rusten, was het niet dat spits van Fortissimo in blessuretijd de 2-0 maakte met een volley.

In de rust werd er gebaald, ondanks de flink geleverde arbeid keken we tegen een achterstand aan. Gelukkig worden bij ons wedstrijden vaak in de tweede helft pas beslist en hadden wij met Sylvian, Tom, Ewoud, Jori en Menno nog wat kanonnen achter de hand. Fortissimo daarentegen werd juist niet beter van de doorgevoerde wissels.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Ewoud stuurde Jori weg, met een geweldige actie schoot hij de 2-1 tegen de touwen! Je merkte gelijk dat het momentum naar ons verschoof. Zelfs de scheids schoof mee. Nu gaf hij Fortissimo een gele kaart voor iets wat gewoon een overtreding was. Dit was het sein om aan te zetten, maar het tiental van Fortissimo hield stand. Met 11 tegen 11 kwamen we toch op gelijke hoogte. Na een goede aanval werd Jochem onreglementair gestopt, penalty. Donny ging achter de bal staan, stuurde de keeper naar de verkeerde hoek en pakte zijn revanche. Met een gelijkspel schoten beide ploegen niks op. Het spel golfde op en neer, maar wij waren de betere partij. Kansjes waren er voor Ewoud, Jori en Menno, helaas werden deze niet verzilverd. We hadden misschien nog een penalty moeten hebben, de scheids was wel gek, maar niet zo gek. In de slotfase liep ook Menno tegen een gele kaart aan en 10 minuten tijdstraf. Deze was wel terecht aangezien Menno net iets te laat was. Zelfs met 10 man bleven we de aanval zoeken en het betere van het spel hebben. Toch was Fortissimo het meest dichtbij een treffer, een afstandsschot spatte uiteen op de lat. Eindstand 2-2. Een gelijkspel met 2 gezichten, maar een sportieve wedstrijd met veel strijd van beide teams.