Laatste competitiewedstrijd van het Seizoen 2021 - 2022

4 juni 2022 20:00

ONA dat zich enkele weken geleden had veilig gespeeld en dus volgend seizoen ook nog mag uitkomen in de 3e klasse, kreeg in de laatste wedstrijd van deze competitie het hooggeplaatste AGOVV op bezoek. AGOVV stond op dat moment op de 2e plaats met 55 punten. De nummer 1, Otterlo had op dat moment 57 punten. Zou Otterlo vandaag verliezen en AGOVV deze laatste wedstrijd winnen, dan zou AGOVV als kampioen bij ONA vertrekken. Voor AGOVV stond er dus veel op het spel.

Het werd een aantrekkelijke pot voetbal, waarbij ONA beslist niet de mindere was. AGOVV kreeg de handen vol aan dit met vlagen uitstekende voetbal dat door ONA werd vertoond. Veelal werd de aanval opgezocht en dat resulteerde in de 37e minuut met een doelpunt dat gescoord werd door Kevin van Woerkom. Dit werd ook de ruststand. Na rust leek ONA wat in te zakken en kreeg AGOVV het spel wat beter onder controle. De 2e helft was nog maar 7 minuten oud toen AGOVV de stand op 1-1 wist te brengen. Nadien werd aan AGOVV een betwiste strafschop toegekend, die werd benut en de stand op 1-2 bracht. Dit werd tevens de eindstand. De winst die AGOVV op ONA had behaald werd toch niet genoeg voor een kampioenschap, want ook Otterlo wist vanmiddag haar wedstrijd te winnen en mag zich dus kampioen noemen.