Vrouwen 1 behoudt koppositie

12 december 2021 22:30

Terwijl bijna heel Nederland in spanning zat voor de Formule 1, stond op deze toch druilerige dag voor Vrouwen 1 de laatste competitiewedstrijd op het programma. Hiervoor werd de reis ingezet naar het prachtige complex van Quick 1888 in Nijmegen om daar te spelen tegen vrouwen 3.

Na de wedstrijdbespreking en de warming up, waarbij de dames al even konden wennen aan het uitstekende kunstgrasveld, floot de scheidsrechter, getooid in een NEC jackje, om 14.30 uur voor aanvang wedstrijd. Vol zelftrouwen gingen de Wageningse dames van start en strooiden met prachtig combinatiespel en individuele acties van Eva, Noor, Anouk en Heleen. Na 3 minuten weet Anouk de scoorde te openen door schitterende pass van Noor in het doel van de Nijmeegse keepster te rossen: 0 - 1. Een paar minuten later scoorde Heleen met een onhoudbare kopbal de 0 - 2. Het beloofde een doelpuntrijke middag te worden, maar dat zou nog even uitblijven. Het spel van ONA werd namelijk erg slordig. Passes die niet aankwamen, het loslaten van posities en onnodig balverlies leidde ook het tegendoelpunt in. Tot tweemaal toe was er een scrimmage voor het Wageningse doel waarbij de diverse schietkansen ternauwernood werden gekraakt door Lotte, Mila, Rosalie, Marieke en Elise. Uiteindelijk stiftte een zeer behendige Nijmeegse speelster de bal toch over keeperster Elise heen: 1 - 2. Het spel ging verder, maar werd zeker niet beter. Een causaal verband was wel dat hoe minder het spel van ONA werd, hoe groter de bank met "gastspeelsters" bij de tegenstander werd en hoe meer technisch vaardige speelsters in een Nijmeegse shirt het veld betraden. Het einde van de 1e helft was het spel van ONA inmiddels gestabiliseerd, kwamen er wat kansen van de ingevallen Iris en Marleen, maar het was allemaal geen schim van de eerste 10 minuten van de wedstrijd.

In de rust werd er in de kleedkamer, onder het genot van een sappie en wat meegebracht fruit, door coaches Gert en Marco op een niet mis te verstane wijze een paar verbeterpunten aangestipt. Kort samengevat: meer beleving, betere samenwerking en betere communicatie. Die was gelukkig niet tegen dovenmansoren gericht.

Na rust liep het spel veel beter, met veel kippenvel momenten, en kon Quick 1888, ondanks een meervoud aan zeer technische 'gastspeelsters', de bal nooit lang vasthouden. Met de inmiddels gearriveerde Janniek was de Wageningse achterhoede helemaal op slot. Met meer druk naar voren via middenveld Annelies, Marleen, Eline en Heleen was het dan ook wachten op meer doelpunten van ONA '53. En die kwamen er dan ook.  Met maar liefst 4 doelpunten van Anouk. In de 47e ramde Anouk de bal in de touwen na een voorzet van Noor. Dat gebeurde ook in de 57e minuut uit een voorzet van Iris. De bank, bestaande uit onder andere 'moeder' Patricia, 'vader' Martijn en top supporters Jara en de geblesseerde Tanja, ontplofte bijna, In de 70e minuut ging Anouk zelf op avontuur en beloonde deze met een doelpunt. Het laatste doelpunt was in de 72e minuut was de kers op de taart, door mooi en tactisch sterk samenspel tussen Heleen, Noor en uiteindelijk gescoord door Anouk.  Kansen bleven er komen, maar met een eindstand van 1 - 6 werd het eindsignaal gegeven en was wedstrijd afgelopen.

De 3 punten mochten mee naar Wageningen.  Met deze overwinning, en vooral het spel in de tweede helft, waren de dames van ONA '53 en de begeleiding zeer tevreden. Met een koppositie gaan de Wageningse vrouwen de winterstop in. Een resultaat om als club trots op te zijn.