Jeugdvoetbalschool 2016 - ONA53

Jeugdvoetbalschool 2016

Jeugdvoetbalschool 2016

Initiatiefnemers van dit project

Geweldige start Jeugdvoetbalschool


Het was weer een heerlijk begin van de jeugdvoetbalschool. Prachtig weer, veel kinderen, veel ouders en veel mooie voetbalmomenten.

Het thema van vandaag was 4 tegen 4. Veel kleine wedstrijdjes spelen waarin je heel veel kan leren over voetbal. Je komt veel aan de bal, moet aanvallen en verdedigen en stilstaan is er niet bij. De trainers proberen tijdens deze wedstrijden de jonge spelers te leren hoe ze nog beter kunnen worden. Overspelen is belangrijk, maar ook proberen je tegenstander uit te spelen met een mooie schijnbeweging en scoren zoals b.v. Arjen Robben dat kan. Heb je de bal dan even niet dan moet je ook verdedigen en goede verdedigers kan ONA'53 en het Nederlands voetbal zeker gebruiken.

jeugdvoetbalschool 

De mini's, F- en E-pupillen lieten onder een stralende zon zien dat het wel goed zit met de toekomst van onze club. Bijna 60 kinderen (!) waren aanwezig, hieronder ook een aantal jongens en meisjes die nog niet bij ONA'53 voetballen maar graag eens wilden uitproberen of voetbal iets voor hen is. Deze jongens en meisjes zijn de komende training ook van harte welkom om mee te doen. 
 
Naast het 4 tegen 4 was er nog een onderdeel, penaltyschieten voor de F-pupillen. Iedere speler had drie pogingen, de score hiervan zal tijdens alle trainingen worden bijgehouden en de winnaar kan een prijsje verwachten na de laatste training op zondag 26 april. 
 
Wij hopen jullie volgende week zondag 19 april allemaal weer te zien, we starten weer om 10:30 uur.
 
Namens (Marcel, Bert, Hennie, Gerard, Sven en Tristan),
Tot de volgende keer,
Gert van de Weerd

 

Foto's kunt u hier bekijken.

Bron: Gert van de Weerd, Foto's Gerard Vos, Video Marco van de Pol

Tweede training jeugdvoetbalschool goed bezocht

Het was druk op ons sportpark zondagochtend. Naast de mini's, F- en E-pupillen die klaar waren voor hun training, waren het ook de teams van ONA'53 2 en 3 die al vroeg op het veld stonden. Groot deel van de dag stond natuurlijk in het teken van het aanstaande kampioenschap van ons 1ste elftal.

De trainingen van deze reeks staan in het teken van 4 tegen 4. Veel balcontacten, scoren, verdedigen en natuurlijk goed samenspelen. Ook bij deze training was de opkomst weer geweldig, een kleine zestig kinderen waren bezig met de leukste sport die er op de wereld  is. Onder deze zestig ook weer een aantal meisjes en jongens die nog geen lid zijn van ONA'53. Zoals eerder aangegeven zijn zij ook van harte welkom om a.s. zondag 26 april bij de laatste training in deze reeks aanwezig te zijn.
 
Wim van Dulm en Gerard Vos namen de jongste jeugd onder hun hoede op het kleine kunstgrasveld. De andere moesten vandaag de lange weg afleggen naar veld 3, daar stonden de andere trainers hen op te wachten. Er waren weer prima wedstrijden te zien, de meegekomen ouders konden dan ook genieten van het mooie spel en de  heerlijke lente zon.

jeugdvoetbalschool

Ook vandaag konden de spelers weer oefenen op een onderdeel waar we als Nederlanders nog wel eens moeite mee hebben, het scoren van een penalty. Als er dan ook nog een keeper als Ruben Mol in het doel staat dan komt er wel wat extra spanning bij kijken. Onze jongens lieten echter zien dat de komende bondscoaches rustig kunnen gaan slapen, want veel ballen verdwenen langs de keeper in het doel.
 
Na afloop natuurlijk weer snel naar de kantine voor wat te drinken en iets lekkers. Het was weer een geslaagde ochtend. Tot a.s. zondag om 10:30 uur bij de laatste training van de jeugdvoetbalschool van dit seizoen.
 
Groeten namens de trainers/begeleiders (Wim, Gerard, Marcel, Bert, Hennie, Sven, Tristan en Iris)
Gert van de Weerd.  Foto's kunt u
 hier bekijken.

Bron: Gert van de Weerd, foto's Gerard Vos, Video Marco van de Pol

Derde training ONA-jeugdvoetbalschool

Afgelopen zondag was het alweer de derde (en laatste) ochtend van de ONA-jeugdvoetbalschool. Zo’n 25 F-spelers en een achttal E-pupillen speelden in gemixte teams 4 tegen 4 wedstrijdjes van zo’n 10 minuten. Dat was voor de ‘groten’ een uitdaging omdat ze de ‘kleintjes’ moesten coachen, niet te hard te mochten schieten en soms ook de bal maar twee of drie keer mochten raken. 

jeugdvoetbalschool

Voor de ‘kleintjes’ was het natuurlijk best spannend om met die ‘grote’ jongens samen te spelen. Maar de sfeer wat goed, het weer boven verwachting lekker, en de begeleiding weer op volle sterkte (dank daarvoor!). Iedereen heeft er van genoten, dus op naar de volgende serie van ONA’s jeugdvoetbalschool! Foto's kunt u hier bekijken.

Bron: Bert Bruins , Video Marco van de Pol, Foto's Gerard Vos
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!