Voetbaldagen bij ONA'53 - ONA53

Voetbaldagen bij ONA'53

Voetbaldagen bij ONA'53

Voetbaldagen bij ONA'53 2018
Voorwoord.
Voor het 15e achtereenvolgend jaar zijn bij ONA ‘53 voetbaldagen georganiseerd voor jeugdige voetballertjes. In de eerste jaren gebeurde dit onder auspiciën van de KNVB, later met Nike als sponsor. Omdat de KNVB met haar grote ledenbereik deze voetbaldagen uitstekend wist te promoten, kreeg ONA in die periode soms wel 100 deelnemers uit de wijde omgeving aangemeld. Nadat de KNVB en sponsor stopten met de organisatie besloten de mannen van het eerste uur bij ONA dit voetbalfestijn toch voort te zetten en werd organisatie ERIMA met als sponsor UNIVÉ gevonden.

Zonder de steun van de KNVB werd het werven van deelnemers wat minder en liep ook de deelname wat terug. Toch bleef voor de deelnemende jeugd het voetbalplezier erg hoog.  Dit jaar is de naam UNIVÉ ook niet meer verbonden aan de organisatie en staat ERIMA er alleen voor.

Met de bijna vaste groep van ONA-vrijwilligers, zal de deelnemende jeugd ook dit keer weer heel veel voetbalplezier kunnen beleven. Het beloven in elk geval weer hele mooie dagen te worden.

Kom gerust eens een kijkje nemen en geniet mee van wat de jeugd wordt geboden.

Je kunt maandag 30 april, dinsdag 1 en woensdag 2 mei vanaf 10:00- tot 15:00 uur terecht op het sportcomplex van ONA ’53. 

De organisatie.  

Maandag 30 april. (Dag 1.)
Al vroeg kwamen de eerste deelnemers richting Noord West om deel te nemen aan hopelijk mooie voetbaldagen. Corry van Dulm had een lijst met daarop de namen en het team waarin de deelnemers waren ingedeeld en wees hun naar de kleedkamer. Daar mochten zij een fraaie voetbaloutfit in ontvangst nemen en dit tenue aantrekken. 

Terug naar boven waar Frans van Ernst iedereen hartelijk welkom heette en verder het woord nam. Er waren 3 teams van 12 spelers en 1 team van 11 spelers gevormd, met klinkende namen zoals Ajax, met Olaf van Silfhout als begeleider. Olaf doet dit al voor het 13e achtereenvolgend jaar en kent dus wel alle in en outs bij dit voetbalgebeuren. Ook Hennie van Brakel (Feyenoord) loop al heel wat jaren mee. Verder waren er Marco van de Pol (Utrecht) en Bas van Dulm en Rik Jansen (PSV.) Een goed gezelschap aan begeleiders dus! 

voetbal  voetbal

Het weer was niet al te best te noemen. Regelmatig viel er wat lichte regen dat soms over ging in een stevige bui. Toch kon dit de voetbalpret niet bederven want de 47 deelnemertjes hadden er zin in. Jammer was het dat Michon van de Pol ziek was geworden en zich had afgemeld. Beterschap Michon! 

In de ochtend werd het programma geheel afgewerkt op het kunstgrasveld en het ONA-mini veld. En zoals gebruikelijk werden er aan het eind van de dag wedstrijden gespeeld voor de Champions-League. Dit gebeurde op het hoofdveld. Grote verschillen in uitslagen waren er niet, dus mag voorzichtig worden vastgesteld dat de organisatoren vanaf het eerste uur, Frans van Ernst, Peter Nijhuis en Wim van Dulm het nu toe goed gedaan hebben. 

voetbal  voetbal

Morgen dag 2. Ook voor de dinsdag is er wat regen voorspeld, maar het zou in elk geval beter worden dan vandaag.

Morgen dus weer fris aan de start en hopelijk meer plezierig nieuws.

Foto's kunt u hier bekijken.

Voetbaldagen bij ONA'53 dag 2

Dinsdag 1 mei.
Voor wat betreft het weer, werd er een slechte start gemaakt. Niet alleen was het regenachtig maar woei er ook nog eens een koude wind over het sportcomplex. Dot mocht voor de deelnemers echter de pret niet drukken, want met veel kabaal en tromgeroffel op de tafels mocht Frans ook deze tweede dag weer openen. De vaste kern had de veldjes uitgezet en rond de klok van tienen kon er dan ook begonnen worden.

Binnen, en ja wie let daar nu op, was ook een en al bedrijvigheid. Een groepje dames en barmedewerker Wim de Leeuw, waren al vroeg in touw om de lunch te gaan verzorgen. Omdat het binnen beter dan buiten was heb ik e.e.a. even goed kunnen volgen. Nou moet ik zeggen dat de dames als een echt team te werk gingen. Ieder wist wat haar te doen stond en in tijd van een mum waren ook de voorbereidingen voor de lunch geregeld. Op het menu stonden pannenkoeken en die werden er heel veel gebakken.

voetbal  voetbal

Even dacht ik nog dat Wim zich teruggetrokken had in het kinderspeelhoekje om daar met blokken of dergelijke te spelen, maar dat bleek achteraf gezien een vergissing. Wim was de rommel aan speelgoed die anderen hadden achtergelaten weer wat op de plaats terug te leggen.  Ook nuttig werk dus!

Het programma.
In de ochtend werd er 4 tegen 4 individueel gevoetbald. Hier kwamen de echte talenten in beeld en werd er soms verrassend goed gevoetbald. Na de heerlijke lunch werd zonder morren van de deelnemers de bezem en de vaatdoek gepakt en werd de kantine en de tafels en stoelen weer keurig achtergelaten. Na de lunch werd het weer een stuk aangenamer en scheen zo af en toe zelfs de zon. Het middagprogramma werd dan ook geheel droog afgewerkt.  Het programma bestond uit een voetbalcircuit, dat vooral gericht was op onderdelen als doelschieten, afwerken op doel etc. 

voetbal  voetbal

Er werd zelfs met een snelheidsmeter gemeten hoe hard elke genomen trap op het doel werd geschoten. In het laatste uur van het programma werden er, zoals gebruikelijk, wedstrijden gespeeld om de Champions League. Na deze wedstrijden was het programma voor iedereen beëindigd en zat dag twee erop.

Morgen de laatste dag van dit voetbalevenement. De weersvoorspellingen zijn goed, dus zou het wel eens niet alleen maar genieten in het veld kunnen zijn, maar genieten ook langs de lijn.

Tot morgen.

Foto's kunt u hier  bekijken.

Voetbaldagen bij ONA'53 dag 3
(Slotdag) Woensdag 2 mei.
Waar we op gehoopt en naar uitgekeken hadden werd werkelijkheid. Het was droog op deze morgen en zelfs de zon liet zich in de vroege uren al zien. Vandaag stond er voor de ochtend een spellencircuit op het programma. Hierbij kwam het beheerst schieten van de bal en techniek ruimschoots aan bod in de diverse spelvormen. 

Na de lunch ging iedereen zich voorbereiden op de finalewedstrijden van de Champions League. Winnaar van deze league werd JUVENTUS. Deze winnaars mochten nog eens 10 minuten extra spelen, maar nu tegen het gelegenheidsteam van begeleiders en verdere mensen van de organisatie. Men had bedacht dat het niet zou opvallen als er stiekem wat jeugdige voetballertjes aan het team van JUVENTUS zou worden toegevoegd. Toen er eenmaal een 7-tal spelers waren toegevoegd was het hek van de dam en stormde bijna iedereen het veld op om te strijden voor JUVENTUS. Toch gaven de leiders zich niet zomaar gewonnen, maar de wedstrijd werd uiteindelijk toch verloren.

voetbal  dag 3

In het clubhuis was inmiddels alles in gereedheid gebracht voor de prijsuitreiking. Echter voordat Frans van Ernst de diverse winnaars bekend kon gaan maken was het voorzitter Hans Bruijns die namens de vereniging het woord nam en memoreerde dat bij ONA dit soort voetbaldagen al voor het 15e jaar werd georganiseerd. Hij bood dan ook namens het bestuur, de mensen die al vanaf het eerste uur bij de organisatie zijn betrokken een fraai boeket bloemen aan.  De bloemen werden uitgereikt aan Wim en Marian van Dulm, Frans van Ernst, Peter Nijhuis en Gerard Vos. Het waren niet alleen de bloemen waarmee deze organisatoren werden verrast, ook het applaus vanuit het publiek en de deelnemers maakte indruk.

dag 3  dag 3

Na dit intermezzo was het dan toch Frans van Ernst die de microfoon weer oppakte en overging tot ook nog wat andere mensen te bedanken. Dit waren: COBA Mol, Corrie van Dulm, Michelle Nijhuis, Vivian van de Wetering en Marianne van Dulm. Zij zorgden elke dag weer dat de deelnemertjes aan konden schuiven aan een goed verzorgde lunch. Ook Hannie Selbach en Wim de Leeuw werden nog even naar voren gehaald en werden bedankt voor hun werk achter de bar en de diverse hand en spandiensten die zij hadden verricht.

Ook de teambegeleiders werden warm toegejuicht met tafelgeroffel van vooral de deelnemers van deze voetbaldagen. Frans bedankte tot slot ook de sponsors van deze voetbaldagen.  Dit zijn: Van de Wetering Tweewielers, van de Weerd vishandel, 2 Wielercentrum Wageningen, Groentehandel Erik Hulshof, van Dorland, informatiemanagement, Verhuurbedrijf RIWOJO en Autobedrijf Rové.

Nadat de prijsjes die enkele individuele deelnemers en teams ook nog in ontvangst waren genomen zat het er dan toch op. De deelnemers kregen het tenue waarin ze hadden gespeeld, een fraaie bal, een teamfoto, button en medaille mee naar huis en waarschijnlijk leuke herinneringen aan deze happening.

Foto's kunt u hier bekijken.

Bron: 
Gerard Vos


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!